Dinastia Duta de Vrancea! Baronii locali au ajuns sa-si transmita functiile din tata in fiu!

237

De la 1 aprilie, Gica Duta nu mai este seful Ocolului Silvic Focsani, institutie pe care a condus-o foarte multi ani, chiar daca in timp a avut si functii mai inalte, precum cea de secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor sau de director al Directiei Silvice Vrancea. Acesta a iesit la pensie iar locul sau a fost luat chiar de fiul cel mic, Ionut Cristian Duta. Decizia a fost luata de directorul Directiei Silvice, Lucian Zamfir.

“A fost hotararea mea, asa am considerat eu de cuviinta si este legal”, ne-a declarat directorul Zamfir, care a refuzat sa faca alte comentarii pe subiect. Informatii despre faptul ca Gica Duta isi pregateste fiul pentru a-i lua locul sunt mai vechi, dar seful Directiei Silvice Vrancea a negat vehement aceasta varianta. Noul director al Ocolului Silvic a absolvit in anul 2009 Facultatea de Silvicultura din Cadrul Universitatii Transilvania. “Sunt imputernicit in functia de sef al Ocolului Silvic Focsani pe o perioada de 60 de zile, pana la organizarea concursului”, sustine Ionut Cristian Duta, care nu stie inca daca va particpa la concurs. Tatal sau neaga implicarea in schimbarea de la Ocolul Silvic. „Nu am nicio legatura cu aceasta numire. Altcineva va judeca daca fiul meu este competent sa obtina aceasta functie”, a tinut sa precizeze Gica Duta.

Familia Duta este cunoscuta in Vrancea pentru mosiile de sute de hectare de padure, cumparate din drepturi litigioase. Gica Duta a fost candidat PSD la alegerile pentru Parlament, in 2008 si a facut parte din consiliul de administratie al Romsilva.

In prezent, se pregateste sa faca afaceri si in domeniul imobiliar. impreuna cu sotia sa, fosta judecatoare Silvia Gabriela Duta, lotizeaza terenuri pentru constructia a 125 de locuinte, terenuri pe care le-a si pus in vanzare. Fiul, Cristian Ionut Duta, are la randul sau planuri in afacerile imobiliare. Prin intermediul firmei pe care o conduce construieste un bloc cu 9 etaje in Focsani, pe strada Cuza Voda 63. Terenul are o suprafata de aproape 2.100 de mp si acum doi ani s-a aflat si in atentia Primariei Focsani, care a vrut sa-l cumpere pentru un proiect ulterior abandonat. Legea nu-i interzice fiului, in calitatea de director al Ocolului Silvic Focsani, sa fie si administrator al unei afaceri. Ocolul Silvic Focsani este cea mai mare unitate din subordinea Directiei Silvice Vrancea si administreaza 22.692 de hectare de padure, cu o posibilitate de exploatare a masei lemnoase de 123.000 mc, arata adevarul.