Discurs cu iz penal! Judecat pentru fapte de coruptie, Mihai Voicu forteaza nota pentru inca un dosar penal pentru discriminare religioasa!

297

Deputatul Mihai Voicu i-a cerut demisia secretarului general al PNL, Robert Sighiartau: ”Nu reprezinti si nu ai reprezentat niciodata agenda PNL, ci agenda cultului de care apartii. Poti sustine ce percepte religioase vrei, dar la tine acasa. Nu este corect sa impui aceasta agenda partidului. Unde vrei sa te opresti, cand ne duci la 8%? #demisia”, i-a scris Mihai Voicu (PNL) secretarului general al PNL pe grupul intern de comunicare al partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Codul penal pedepseste la articolul 297 cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica, fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, ingradeste exercitarea unui drept al unei persoane ori creeaza pentru aceasta o situatie de inferioritate pe temei de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, orientare sexuala, apartenenta politica, avere, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA.

Mihai Voicu a fost deja trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie – aprilie 2012, inculpatul Voicu Mihai Alexandru, in calitate de presedinte al unei organizatii judetene de partid si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogos Dan Lucian stefan, si-a folosit influenta si autoritatea determinate de functiile detinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, in sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, sa sprijine financiar campania electorala prin plata unor contributii individuale.
Concret, „donatiile” respective conditionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau sustinerea politica pentru ocuparea unei functii de conducere intr-o institutie publica.

Procedand in aceasta maniera, 20 de membri ai organizatiei de partid au fost determinati sa remita diverse sume de bani (intre 5.000 – 20.000 lei) in valoare totala de 290.450 lei.
Din aceasta suma de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folositi la achizitionarea de materiale promotionale ce urmau a fi folosite in campania electorala din vara anului 2012.
Din aceasta suma, in realitate au fost folositi in scopul mentionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind insusiti de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA.

In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor SC Coliseum SA, Enea Constantin Cosmin si Voicu Mihai Alexandru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos