Discurs SENZAȚIONAL al unui deputat USR: a reușit în doar 5 minute să demonteze toate laudele premierului Tudose privind performanțele economice ale Guvernului!

505

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a oferit în cadrul dezbaterilor de luni de la „Ora Premierului” un discurs care a făcut senzație în mediul online. Tânărul parlamentar cu studii la Paris și Milano a reușit în aproximativ 5 minute să răstoarne toate laudele premierului Mihai Tudose privind performanțele economice ale guvernului și să arate cum este de fapt situația țării în realitate și nu în viziunea celor de la Palatul Victoria.

„Ce-am ascultat astăzi (nr. luni) aici, cu cifrele prezentate de premierul României sunt o imagine fantezistă şi ireală şi este trist că asta este imaginea care există din Palatul Victoria. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Şi aş dori să faceţi şi dvs un exerciţiu de imaginaţie: Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare, productivitatea o face una şi şomajul alta, şi toate lucrurile merg atât de roz cum ziceţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?”, și-a început Năsui discursul.

„Explicaţi-ne şi nouă, explicaţi poporului român, cum se poate ca consumul, creşterea consumului cu amănuntul să crească cu 10 la sută şi încasările din TVA cu 8 la sută, când TVA este prin excelenţă un impozit pe consum. Acestea sunt lucruri care nu pot să trădeze decât o incompetenţă masivă în colectare şi în administrarea statului. Şi încă un lucru pe care această guvernare îl face extraordinar de bine şi cred că este un record pentru toţi economiştii: cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim?”, i s-a adresat deputatul premierului.

„Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20%, când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-time în România – le-aţi mărit impozitele pe muncă – şi de la mediul privat pe care punctual îi tot ameninţaţi cu diverse măsuri – naţionalizarea Pilonului 2, spuneţi că o faceţi, apoi că n-o mai faceţi, apoi iarăşi că o faceţi, apoi că faceţi de fapt diferit. Aţi penalizat un director al unui fond de pensii care a avertizat exact că veţi face ceea ce faceţi în momentul acesta”, a continuat parlamentarul.

„Ştiţi cât aţi absorbit? Domnul Tudose, aveţi idee? Din 21 de miliarde – 3,58 de milioane, da? Asta este absorbţia din fonduri structurale pe care o aveţi conform datelor Ministerului Finanţelor. Doar ca ordin de comparaţie, anul trecut s-au absorbit 660 de milioane, deci sunteţi în urmă masiv. Este o guvernare a incompetenţei şi a minciunii. A minciunii pentru că, deşi ne promiteţi creşteri de salarii şi lucruri de genul acesta viitoare, faceţi totul pentru a le masca apoi. Adică creşteţi pe de o parte brutul, după care ne spuneţi că schimbaţi modul de calcul al contribuţiilor, în aşa fel încât nicio creştere de salarii de fapt nu va mai exista anul viitor. Aţi majorat taxele, impozitele, accizele cu 20%, anunţând lucrul acesta de pe o lună pe alta. În ce ţară civilizată mai există lucrul acesta?”, l-a întrebat Năsui în continuare pe premier.

Întregul discurs poate fi urmărit în clipul video de mai jos:

Mesajul viral din Parlament: Cum a demontat un deputat toate laudele lui Tudose privind „glorioasa guvernare”

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos