DNA cere arestare lui Florin Popescu, mana dreapta a Elenei Udrea, pentru spaga in campanie!

710

DNA cere arestare lui Florin Popescu, mana dreapta a Elenei Udrea, pentru spaga in campanie!1DNA a cerut arestarea deputatului Florin Popescu care si-a folosit influenta ca presedinte al filialei Dambovita a unui partid si a cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dambovita a unui partid politic, in prezent deputat, pentru infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, in 2012, Florin Popescu, folosindu-si influenta si autoritatea functiei de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator in cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone de pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 de lei, „pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral, in contextul campaniei electorale din luna iunie 2012”.

„Pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri”, au precizat procurorii, in documentul citat.

Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.

Deputatul Florin Popescu, fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012, a fost miercuri la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta calitatea procesuala de inculpat si acuzatiile din dosar.

Intrebat, la intrarea in sediul DNA, care au fost gradul sau de implicare in campania electorala din 2012 si actiunile sale directe, Popescu a raspuns:

„In campania din 2012, de la parlamentare, eu nici nu eram presedintele partidului. Fusesem suspendat de catre domnul Blaga, deci nu eram presedinte de partid si eu niciodata nu am fost trezorierul partidului, nici la nivelul judetului Dambovita, nici la nivel national. Am facut campanie, cum sa nu fac. Am mers din poarta in poarta, am prezentat oferta electorala si am spus ca, daca considera oamenii ca mi-am facut datoria fata de Targoviste si de judetul Dambovita, sa ma voteze”.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos