Doar un ministru PSD putea sa vina cu o astfel de solutie! Carmen Dan ii cere vehement „SA PLECE” comisarului sef Aurelian Miu, cel care statea in genunchi in fata unor sefi de la MAI!

549

Ministrul de Interne Carmen Dan cere demisia comisarului șef Aurelian Miu, șef al Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cel care stătea în genunchi în fața unor șefi de la Interne, scrie antena3.ro.

Ministrul spune că fotografia este veche de patru ani și, din acest motiv, nu se mai poate face o anchetă disciplinară.

„Încă nu s-au finalizat verificările. Se vor finaliza maine, dar din cercetările preliminare, acea fotografie a fost făcută după un eveniment din 13 februarie 2013. La acest eveniment au participat atât reprezentanti ai conducerii ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cât și reprezentanți ai Direcției de Informație și Protecție Internă la acel moment.

Nu vreau să minimizez penibilul situației, dar acea fotografie n-a fost făcută în contextul unui ritual. Și din primele verificări a reieșit că acel ofițer de poliție de frontieră nici nu a avut aprobarea să facă acest gest. Discuția s-a purtat între șeful Direcției de Informație și Protecție de la acea vreme și șeful serviciului control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vorbim de Aurelian Miu, care a declarat că a avut un schimb de replici mai dure cu șeful de la Protecțe Internă.

Eu consider că dânsul trebuie să facă un gest de ultimă onoare și să plece din acea poziție, pentru că acea poziție presupune atributul responsabilității funcției și ipostaza în care s-a pus singiur nu face onoare nici poziției și nici persoanei. Îi cer public să facă gestul, altfel o să-i amintesc de asta în fiecare zi. Din punct de vedere disciplinar, procedura nu mai poate fi făcută, deoarece ne aflăm la patru ani după acel incident”, a declarat ministrul Carmen Dan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos