Transport & Infrastructura

Document oficial, scoate la iveala ignoranta guvernului PSD in materie de autostrazi: sunt slabe sanse ca in 2017 sa fie inaugurat vreun tronson nou de autostrada!

Una dintre problemele identificate de fiecare român, atât în cercetările sociologice, cât și în viața de zi cu zi este cea autostrăzilor. Într-o adresă oficială, Ministerul Transporturilor recunoaște faptul că în anul 2016 nu s-a recepționat nici măcar un singur tronson de autostradă.

Mai mult, pentru 2017, Ministerul Transporturilor susține că este posibil să fie recepționați 90 de kilometri de autostradă, dar asta numai dacă se vor rezolva toate problemele din respectivele contracte, informeaza stiripesurse.ro.

Răspunsul Ministerului Transporturilor vine ca urmare a unei interpelări efectuate de către deputatul PMP, Eugen Tomac. Acesta susține că din datele primite este foarte posibil ca nici în 2017 să nu fie recepționat nici măcar un singur troson de autostradă.

“Sunt convins că milioane de români doresc să știe câți kilometri de autostradă a construit statul anul trecut. Am vrut sa cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situaţia cu privire la lucrările de construcții ale autostrăzilor pe teritoriul României, iar răspunsul este unul halucinant: în 2016 nu s-a construit nimic, zero”, susţine parlamentarul PMP.

Preşedintele executiv al PMP crede că nici în 2017 nu avem prea multe şanse să circulăm pe un nou tronson de autostradă. “Ministrul Transporturilor recunoaşte că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârşitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluţionării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuţie.

Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor necesare pentru emiterea autorizaţiilor de construire. Precizez că mai avem doar 3 luni în care se pot realiza lucrări de construcții deoarece oricând, în luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza condițiilor meteo. Oficial sunt slabe șanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploiești-Brasov sau Ploiești-Sibiu”, a adăugat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP.

content-image

Spre TOP