Doi fosti jurnalisti, slujbasi ai intereselor borfasilor din PSD-ALDE, i-au facut plangere penala presedintelui Iohannis

350

Doi fosti jurnalisti la Ziarul Ziua, patronat la acea vreme de Sorin Rosca Stanescu, actualmente bloggeri propagandisti ai borfasilor din PSD-ALDE in lupta contra justitiei din Romania au decis sa-i faca plangere penala presedintelui Klaus Iohannis. Razvan Savaliuc si Adina Anghelescu sunt fostii jurnalisti care sustin ca au facut plangere penala la DNA impotriva presedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis este acuzat ca a obtinut venituri necuvenite de pe urma a doua imobile din Sibiu. „Imobilele apartineau statului roman si erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. De pe urma exploatarii imobilului din str. Nicolae Balcescu nr. 29 (inchiriat Bancii Raiffeisen), sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro, pana cand instantele brasovene le-au anulat atat actul de vanzare-cumparare declarandu-i cumparatori care nu pot invoca buna-credinta, precum si actele de mostenire false, care au stat la baza preluarii imobilului din patrimoniul statului. Sesizarea penala depusa la DNA a fost inregistrata sub nr. 8948/09/05.2018”, anunta luju.ro.

Savaliuc si Adina Anghelescu sunt zilnic invitati in emisiunile de la Antena 3 unde ataca DNA si lupta anticoruptie ridicand in slavi curajul borfasilor din PSD-ALDE de a se lupta cu statul paralel. Savaliuc a declarat de mai multe ori ca DNA actioneaza la comenzile CIA.

Care e morala?

Inainte de a fi blogger si sustinator al teoriilor mogului Dan Voiculescu, Razvan Savaliuc a fost unul dintre primii jurnalisti de investigatii care a desconspirat reteua financiara cu banii din Crescent a lui Dan Voiculescu.

Potrivit evz.ro „Lumea Justitiei” – luju.ro este un site cu influenta in sectorul pe care il vizeaza chiar prin numele de botez. Cei doi asociati ai firmei „Jurindex media”, proprietarul site-ului, sunt, potrivit datelor ONRC, Razvan Savaliuc si Adina Stancu (Anghelescu). Ambii semneaza regulat condica in emisiunile Antenei 3, numarandu-se astfel, implicit intre „sustinatorii” mogulului Voiculescu. Echipa „Luju” are in prezent trei reporteri, coordonati de Razvan Savaliuc, Adina Stancu nemainumarandu- se, de ceva timp, printre semnatarii articolelor.

EVZ scria, la inceputul anului 2012, despre favorul pe care le-ar fi facut „Lumii Justitiei” Mihai Betelie, fostul prim-procuror al sectorului 4. Asociatia Procurorilor de la Parchetele de pe langa Judecatorii, al carei fondator era Mihai Betelie, a beneficiat de la RA-APPS (Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat), de un contract de locatiune pentru un sediu. Asociatia Procurorilor a cedat insa sediul (un apartament pe strada Pitar – Mos), pentru folosinta gratuita, taman firmei care editeaza „Lumea Justitiei”, SC Jurindex Media SRL. Razvan Savaliuc a confirmat atunci ca nu a platit chirie, dar a subliniat ca a platit intretinerea pentru jumatate de apartament, intre 1.000 si 1.400 de lei pe luna. „Orice insinuare ca noi am fi facut ceva in contrapartida este o mizerie (…) Subliniez, am semnat un contract cu niste procurori onorabili, nu cu niste infractori”, a declarat Savaliuc.

Mihai Betelie condamnat penal

Ba, potrivit deciziilor justitiei procurorii nu erau chiar onorabili. Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 de vreme ce fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 Mihai Betelie a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care era acuzat ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia sa.