Doi fosti jurnalisti la Ziarul Ziua, patronat la acea vreme de Sorin Rosca Stanescu, actualmente bloggeri propagandisti ai borfasilor din PSD-ALDE in lupta contra justitiei din Romania au decis sa-i faca plangere penala presedintelui Klaus IohannisRazvan Savaliuc si Adina Anghelescu sunt fostii jurnalisti care sustin ca au facut plangere penala la DNA impotriva presedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis este acuzat ca a obtinut venituri necuvenite de pe urma a doua imobile din Sibiu. „Imobilele apartineau statului roman si erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. De pe urma exploatarii imobilului din str. Nicolae Balcescu nr. 29 (inchiriat Bancii Raiffeisen), sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro, pana cand instantele brasovene le-au anulat atat actul de vanzare-cumparare declarandu-i cumparatori care nu pot invoca buna-credinta, precum si actele de mostenire false, care au stat la baza preluarii imobilului din patrimoniul statului. Sesizarea penala depusa la DNA a fost inregistrata sub nr. 8948/09/05.2018”, anunta luju.ro.

Savaliuc si Adina Anghelescu sunt zilnic invitati in emisiunile de la Antena 3 unde ataca DNA si lupta anticoruptie ridicand in slavi curajul borfasilor din PSD-ALDE de a se lupta cu statul paralel. Savaliuc a declarat de mai multe ori ca DNA actioneaza la comenzile CIA.

Care e morala?

Inainte de a fi blogger si sustinator al teoriilor mogului Dan Voiculescu, Razvan Savaliuc a fost unul dintre primii jurnalisti de investigatii care a desconspirat reteua financiara cu banii din Crescent a lui Dan Voiculescu.

Potrivit evz.ro „Lumea Justitiei” – luju.ro este un site cu influenta in sectorul pe care il vizeaza chiar prin numele de botez. Cei doi asociati ai firmei „Jurindex media”, proprietarul site-ului, sunt, potrivit datelor ONRC, Razvan Savaliuc si Adina Stancu (Anghelescu). Ambii semneaza regulat condica in emisiunile Antenei 3, numarandu-se astfel, implicit intre „sustinatorii” mogulului Voiculescu. Echipa „Luju” are in prezent trei reporteri, coordonati de Razvan Savaliuc, Adina Stancu nemainumarandu- se, de ceva timp, printre semnatarii articolelor.

EVZ scria, la inceputul anului 2012, despre favorul pe care le-ar fi facut „Lumii Justitiei” Mihai Betelie, fostul prim-procuror al sectorului 4. Asociatia Procurorilor de la Parchetele de pe langa Judecatorii, al carei fondator era Mihai Betelie, a beneficiat de la RA-APPS (Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat), de un contract de locatiune pentru un sediu. Asociatia Procurorilor a cedat insa sediul (un apartament pe strada Pitar – Mos), pentru folosinta gratuita, taman firmei care editeaza „Lumea Justitiei”, SC Jurindex Media SRL. Razvan Savaliuc a confirmat atunci ca nu a platit chirie, dar a subliniat ca a platit intretinerea pentru jumatate de apartament, intre 1.000 si 1.400 de lei pe luna. „Orice insinuare ca noi am fi facut ceva in contrapartida este o mizerie (…) Subliniez, am semnat un contract cu niste procurori onorabili, nu cu niste infractori”, a declarat Savaliuc.

Mihai Betelie condamnat penal

Ba, potrivit deciziilor justitiei procurorii nu erau chiar onorabili. Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 de vreme ce fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 Mihai Betelie a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care era acuzat ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia sa.