Doliu in muzica populara! Dumitru Farcas a murit!

Dumitru Farcas a murit la varsta de 80 de ani, in noaptea de luni spre marti, intr-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o interventie. Potrivit directorului Casei de Cultura a Studentilor, Flavius Milasan, unde taragotistul era consultant artistic, Dumitru Farcas a murit in urma unui infarct.

Dumitru Farcas implinise in luna mai varsta de 80 de ani. Detaliile inmormantarii vor fi stabilite de familie si vor fi comunicate ulterior.

Fisa biografica

Nascut pe 12 mai 1938, Dumitru Farcas era originar din Maramures, insa s-a stabilit in Cluj-Napoca dupa terminarea studiilor la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, in 1967.

Si-a inceput cariera profesionala in 1960, cand s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului „Maramuresul” din Baia Mare. in 1962, a preluat Ansamblul „Martisorul” al Casei de cultura a studentilor din Cluj-Napoca, impreuna cu care a obtinut numeroase premii nationale si internationale.

Dumitru Farcas a primit titlul de „cetatean de onoare” al orasului Phenian (Coreea de Nord) si al oraselor Cluj-Napoca, Bucuresti, Resita si Baia Mare. A fost presedinte de onoare al Congresului International al Taragotistilor.

In 2002, artistul a primit Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, iar in 2004, Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

In 2008, Dumitru Farcas a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Doliu in muzica populara! Dumitru Farcas a murit! was last modified: august 7th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close