”Domnul prim-ministru a mintit”. Grindeanu s-a facut de ras, chiar de fata cu premierul Ciuca

277

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a facut o gafa, joi, in conferinta de presa sustinuta alaturi de premierul Nicole Ciuca, la sediul Consiliului Judetean Dolj, unde vorbea despre importanta contractului de modernizare si extindere a Aeroportului din Craiova. ”Domnul prim-ministru a mintit.. aaa..a amintit si de vizita noastra pe tronsonul II al drumului expres Pitesti -Craiova”, a spus Grindeanu.
Cei doi oficiali din Guvern au participat la semnarea acordului pentru extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova, proiect finantat din fonduri europene.

In discursul sau, Grindeanu a facxut o gafa, pe care a corectat-o imediat.

”De asemenea, dl. prim-ministru a mintit, aaa, a amintit si de vizita noastra pe tronsonul II al drumului expres Pitesti Craiova. Suntem optimisti ca in prima jumatate a acestui an tronsonul II va fi dat in folosinta”, a spus ministrul Transporturilor, precizand ca spera ca mobilizarea constructorului, care e acelasi pe etronsoanele doi, trei si patru, sa se mentina.

”La tronsonul unu nu este un ritm care sa ne multumeasca”, a mentionat Sorin Grindeanu, citat de news.ro.

Premierul Nicolae Ciuca afirmase ca a inteles relevanta acestui proiect prin care se modernizeaza si se mareste capacitatea aeroportului din Craiova.

”Nu cred ca trebuie sa insist pe ceea ce inseamna economia de trafic al pasagerilor, in regiune, legaturile si conexiunile cu tara si cu celelalte tari din Europa, este cat se poate de clar ca era nevoie de aceasta modernizare. Faptul ca s-a reusit ca proiectul sa fie sustinut din fonduri europene, aproximativ 400 de milioane sunt bani europeni este de asemenea importanta”, a afirmat prim-ministrul.
Premierul a mai declarat ca este momentul ca instrumentalizam partea de proiecte europene, astfel incat sa marim capacitatea de absorbtie la nivel national.

”Avem tot ceea ce inseamna buget si plan pentru aceste fonduri, din pacate absorbtia nu a fost cea care ne-am dorit sa o avem. Daca exista o centralizare excesiva a componentei de proiecte si si executie, si daca nu cumva sa procedam la descentralizare si sa autorizam ca la nivel regional, local, sa poata sa fie preluata din aceasta presiune a activitatilor legate de partea de proiectare, concept si executie. Prin Oordonanta legata de PNRR, am urmarit ca prin reglementare, sa se descentralizeze o parte din aceste proiecte, cel putin pe educatie, social si sanatate, sa fie preluate si de autoritatiel regionale si sa facilitam absorbtia de fonduri europene”, a mai spus premierul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos