Dosarul Tel Drum atârnă greu pe umerii șefului PSD: 240 de volume pline ochi cu dovezi care fac legătura între Tel Drum și Liviu Dragnea!

543

Liviu Dragnea are toate motivele sa fie disperat si asta explica de ce forteaza nota cu legile Justitiei, indiferent de consecinte. Dosarul Tel Drum este foarte greu si sunt probe care il incrimineaza definitiv, astfe incat numai prin ciuntirea legilor penale mai poate liderul PSD sa scape de Justitie.

Deloc intamplator, in ziua in care avocatii lui Dragnea aflau cat de voluminos este dosarul impotriva clientului lor, Serban Nicolae a iesit public pentru a spune ca PSD accelereaza si mai mult procedurile pentru legile care scapa coruptii de Justitie.

Avocatii lui Dragnea au contestat sechestrul pe avere pus de procurorii DNA. Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat acest proces si atunci au aflat avocatii cat de greu e dosarul Tel Drum.

Dupa ce au vazut dosarul, avocatii au vorbit despre el dar incercand sa induca ideea ca procurorii au exagerat. La finalul zilei insa, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca ancheta DNA este conform legii si ca sechestrul nu trebuie ridicat.

240 de volume are dosarul Tel Drum

„Este primul moment in care venim in fata judecatorului pentru a corecta excesul de zel pe care l-am observat in ancheta desfasurata impotriva domnului Dragnea. Astazi, am avut surprinderea sa observam 240 de volume, care reprezinta lucrari obscure. Ele au fost facute cu incalcarea imunitatii si privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia sa se bucure. Ca atare, judecatorul nu poate sa treaca cu vederea nelegalitatea actelor procesuale, care au fost temei pentru luarea acestui sechestru”, a declarat avocata Maria Vasii.

Aceasta este una dintre avocatele din echipa lui Dragnea. Vasii l-a reprezentat si pe Cristian Cioaca, politistul condamnat pentru uciderea sotiei lui, Elodia Ghinescu.

Dragnea e fortat sa scoata la lumina si averea ascunsa

Sechestrul pus pe averea lui Dragnea a facut avocatii sa vina cu declaratii care arata ca liderul PSD va trebui sa scoata la lumina si o parte din averea ascunsa ca sa plateasca viitoarele prejudicii in situatia in care Justitia il va condamna in Dosarul Tel Drum.

„Am sustinut ca nu se poate institui un sechestru asupra unor bunuri pe care domnul Dragnea nu le are, in cazul de fata asupra unor sume de bani, pe care acesta le-a incasat demult si pe care nu le mai are in cont de un an, doi ani”, a declarat Flavia Teodosiu la finalul procesului.

Dovada palpabila care il leaga pe Dragnea de Tel Drum

Dincolo de declaratii si de evidenta, procurorii au gasit la Tel Drum o dovada palpabila care face legatura intre Dragnea si Tel Drum.

Maria Vasii a declarat ca procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate la compania Tel Drum un biletel roz pe care era notat codul numeric personal al lui Dragnea, si cuvantul „sefu”. Vasii a precizat ca acest biletel a fost proba folosita de procurori pentru a-l acuza pe Dragnea de savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional

„Noi am tot dat explicatii cu privire la acest vestit biletel, in sensul in care se dorea completarea unui formular pentru prelungirea permisului de vanatoare, insa Parchetul se pare ca a presupus ca acel bilet este dovada deplina ca domnul Dragnea este seful acestui grup (…). Din asociatia de vanatori in care se gaseste si domnul Dragnea, persoana responsabila chiar este lucrator in Tel Drum (…) Biletelul a fost dat de soferul domnului Dragnea, care chiar ii spune sefu”, a explicat Vasii.

Sursa: aktual24.ro