Două lumi perfect paralele! Fostul ministrul al Educației din Guvernul Cioloș, ales președinte al unui institut prestigios dinParis. Ministrul ”Genunche”, președinte al Sindicatului din Învățământ din Vișeul de Sus!

435

Mircea Dumitru, fost ministru al Educatiei in Cabinetul Ciolos, a fost ales presedinte al Institutului International de Filosofie din Paris. Vineri, Tariceanu a declarat ca Guvernul Ciolos „a reprezentat un dezastru pentru Romania generat de incompetenta si rea-vointa”. Ministru al Educatiei in actualul guvern sustinut de ALDE este Liviu „Genunche” Pop, ale carui carente de educatie au devenit celebre.

„Zilele acestea, colegii de la International Institute of Philosophy mi-au incredintat mandatul de Presedinte al institutului. Pentru mine este extrem de onorant si reprezinta, in acelasi timp, o responsabilitate publica fata de ceea ce este filosofia astazi. Un filosof nu este rupt de lume, el este conectat la tot ce se intampla in jurul lui. De aceea, cred ca Institutul trebuie sa fie un mediu de dezbatere publica, in masura sa vina cu posibile solutii la problemele grave culturale, economice si politice pe care le traversam cu totii in aceasta perioada. Apoi, Institutul are datoria de a-i valorifica pe membrii comunitatii filosofice care, desi provin din medii culturale foarte diverse, impartasesc viziuni diferite, au sensibilitati si temperamente filosofice distincte, cu toate acestea, sunt animati de dorinta sincera de a dezbate in mod profund, serios si deschis, problematica culturala complexa a lumii contemporane.

Le multumesc colegilor filosofi pentru increderea acordata in cadrul Adunarii Generale de la Dubrovnik”, a anuntat Mircea Dumitru pe Facebook.

Fostul sef de cabinet al lui Ciolos, Alin Cristian Mituta, a tinut sa faca o paralela cu actuala situatie de la Educatie.

„Actualul ministru al educatiei, Liviu ‘Genunche’ Pop este fost presedintele al Sindicatului din Invatamant din Viseul de Sus, fost ‘propunator de probleme la olimpiadele de matematica din judet’ (conform propriului CV), autor al manualului de sport si sustinator al revenirii la manualul unic. Doua lumi perfect paralele”, a mentionat Mituta.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut, vineri, pe pagina sa de Facebook, ca guvernul condus de Ciolos a reprezentat un „dezastru”.

„Ati aratat tuturor romanilor ca ati dat gres in alegerea guvernului Ciolos, care a reprezentat un dezastru pentru Romania generat de incompetenta si rea-vointa”, i-a transmis Tariceanu lui Klaus Iohannis.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos