Mai mult

  Dovada clara a incompetentei primaritei PSD Firea! Ce vor avea Clujul si Sibiul, iar Bucurestiul nu? Autobuze electrice!

  9,529FaniÎmi place

  Cluj-Napoca are contract pentru 30 de autobuze electrice, dar nu se mulțumește cu atât.

  Primele autobuze electrice urmează să sosească la Cluj în cel mult o lună. Se așteaptă 11 vehicule pe care Primăria le-a cumpărat din fonduri elvețiene. Totul costă circa cinci milioane de euro, din care 85% este suportat de elvețieni, restul de la bugetul local. Așa cum am mai scris, cele 11 fac parte dintr-un contract-cadru cu polonezii de la Solaris pentru 30 de autobuze, pe care Clujul dorește să le achiziționeze; restul de 19 ar urma să fie cumpărate din fonduri europene.

  După autoritatea urbană a făcut prioritizarea proiectelor municipiului și a decis că autobuzele sunt cele mai importante, echipa din Primărie care se ocupă de proiectele pe fonduri europene a plusat. Nu mai vrea 30, ci 40 de autobuze electrice. Informația a fost ”scăpată” presei de primarul Emil Boc, în momentul în care prezenta cele 15 autobuze și confirmată de Ovidiu Cîmpean, director în cadrul municipalității.

  ”Am decis să încercăm să cumpărăm încă 30 de autobuze electrice, ca să avem un total de 40 sau de 41. Luna aceasta vom depune cererea de finanțare și sperăm să beneficiem de sume suplimentare”, a spus Cîmpean. Acesta a explicat că, deși contractul-cadru este într-adevăr pentru 30 de autobuze, există o clauză potrivit căreia se poate comanda cu 50% mai multe bucăți decât prevede plafonul maxim. Adică se poate ajunge până la 45.

  Un traseu principal și unul secundar din Sibiu vor fi deservite exclusiv de autobuze electrice. Acestea urmează a fi oferite Sibiului de către Guvernul României.

  Anunțul potrivit căruia Sibiul va avea nouă autobuze electrice a fost făcut de primarul Sibiului, Astrid Fodor, în deschiderea conferinței “Mobilitatea viitorului“ organizată de Camera de comerț, industrie și agricultură franceză din România. “În cadrul unui proiect pe care îl implementăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vom achiziționa nouă autobuze electrice care vor deservi o linie deja existentă în municipiul Sibiu, mă refer la cea care leagă Gara de Pădurea Dumbrava. Aceste autobuze vor avea un sistem de ticketing integrat, vor fi dotate cu toate facilitățile“, a anunțat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...