Dovada premeditarii represiunii. Jandarmii i-au lasat pe huligani sa-si faca de cap apoi s-au folosit de ei pentru a ataca toti manifestantii! Video

Un reportaj realizat de jurnalistii de la Pro TV in legatura cu violentele de vineri noapte din Piata Victoriei. Jurnalistii demonstraza ca huliganii au fost lasati sa-si faca de cap pentru a fi folositi apoi ca pretext pentru declansarea represiunii impotriva manifestantilor pasnici.

Pro TV a prezentat imagini cu un huligan caruia i se permite sa atace de doua ori jandarmii fara ca acestia sa intervina pentru a-l retine. Apoi, jandarmii au refuzat sa actioneze cand in fata lor se manifestau extrem de agresiv membrii galeriilor. Acestia erau grupati si puteau fi usor anihilati, insa jandarmii au preferat sa atace intreaga multime cu gaze si grenade lacrimogene.

„Scandarile galeriilor erau dezaprobate de restul protestatarilor. Cu toate acestea jandarmii nu au incercat sa ii extraga din multime. Au folosit din greu gaze lacrimogene carora le-au cazut victime oameni nevinovati, inclusiv fenei si copii”, relateaza Pro TV.

„Materialul de la Pro Tv despre lipsa de reactia a jandarmilor in fata huliganilor confirma ceea ce am vazut in piata eu insami: jandarmii au lasat huliganii sa isi faca de cap si au gazat oamenii pasnici. Imaginile demonteaza minciunile propagate in conferinta de presa a jandarmeriei. Oribil”, a notat si fosta prezentatoare TV Paula Rusu pe Facebook.

Carmen Dan a precizat ca interventia jandarmilor la protestul de vineri din Piata Victoriei a fost una justificata si ca actiunile fortelor de ordine au fost un exemplu de restabilire a ordinii publice practicat in orice alt stat democratic.

„Actiunea nu a fost o disputa intre jandarmi si cetatenii pasnici care au dorit sa protesteze. Cei care s-au impotrivit aseara nu au avut nimic de-a face cu diaspora. Vorbim de huligani periculosi. (…) In orice alt stat european, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca in Romania, statul intervine in forta pentru restabilirea ordinii si sigurantei publice. Toti cetatenii au avut ocazia sa vada cum se desfasoara astfel de interventii de restabilire a ordinii publice in orice alt stat democratic. Orice om normal care a urmarit eveniementele de aseara a putut constata ca interventia in forta a fost justificata de provocarile si violentele acelor huligani”, a declarat Carmen Dan.

Jandarmii au intervenit in forta, vineri seara, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, in Piata Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflati in fata sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit ingrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

 

Dovada premeditarii represiunii. Jandarmii i-au lasat pe huligani sa-si faca de cap apoi s-au folosit de ei pentru a ataca toti manifestantii! Video was last modified: august 12th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre