Dragnea a adus-o pe Carmen Dan de la Teleorman in fruntea Ministerului de Interne tocmai pentru a MUSAMALIZA relatia acestuia cu firma Tel Drum!

485
Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a formulat câteva întrebări pe care i le adresează ministrului de Interne, Carmen Dan, după dezvăluirile jurnaliștilor de la Rise Project. El a scris pe Facebook că este timpul ca aceasta să ofere niște explicații legate de aspectele relației pe care o are cu președintele PSD, Liviu Dragnea, scrie evz.ro.

„1. Este adevărat că preluarea de către domnia sa a controlului exclusiv asupra DGPI, scoțând din joc alți actori relevanți în stat, s-a făcut pentru a mușamaliza o serie de rapoarte interne ale serviciului secret al MAI privind activitatea lui Liviu Dragnea in Teleorman și relația acestuia cu firma Tel Drum?

2. Este adevărat că aducerea domniei sale din Teleorman si numirea în funcția de ministru de Interne s-a făcut tocmai având în vedere acest obiectiv?

3. Cunoaște doamna Carmen Dan, în baza vechii sale relații de colaborare cu domnul Liviu Dragnea, raporturile acestuia cu firma Tel Drum?”, a scris Raețchi pe rețeaua de socializare.

Deputatul liberal a oferit, vineri pe Facebook, și câteva clarificări cu privire la statutul DGIPI: „O sugestie pentru cei care urmăresc scandalul DGIPI: terminologia e foarte importantă. Ea poate fi cheia acestor zile. DGPI, actuala structura de protecție internă MAI, nu este, din punct de vedere formal, DGIPI sau DIPI. Acele structuri, care aveau și o dimensiune informativa asumată in mod oficial, au fost desființate. DGPI s-a format, ca ritual juridic, de la zero – și asta de câteva săptămâni. De aceea, când DGPI spune că nu are nicio legătură cu un document DGIPI, că nu îi aparține etc, are perfecta dreptate – nimic din DGPI nu are legătură cu DGIPI, din punct de vedere formal. Doar că acest răspuns nu abordează deloc fondul problemei.”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut că nu cunoaște și nici nu crede că există raporturi între liderul PSD, Liviu Dragnea, și compania Tel Drum, despre care a vorbit Rise Project. „Nu cred că a ieșit vreo hârtie albă din CJ Teleorman fără să fie verificată, atacată în instanță”, a spus ministrul.

Carmen Dan a susținut că documentul prezentat de Rise Project nu emană de la Direcția de Protecție Internă a ministerului.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat ieri un material care arată arată un raport detaliat al DGPI despre afacerile și oamenii controlați de Liviu Dragnea.

Rise Project susține că DGPI, fosta DIPI, fosta „Doi și-un sfert”, a monitorizat „organizația Dragnea” înainte ca social-democrații să decidă, în Parlament, că serviciul secret trebuie să treacă în subordinea absolută a ministrului de Interne, Carmen Dan. În raport sunt cuprinse informații despre afacerile președintelui PSD, despre Tel Drum SA, despre „mijloacele frauduloase” în care s-au făcut în Teleorman afaceri de sute de milioane de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos