Dragnea a aruncat Romania in aer: ”Noul guvern va lucra intr-o stare de nesiguranta, pentru ca nu va sti cand si cum va lovi, din nou, daddy Dragnea!”

372

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat ca nominalizarea unui premier fidel presedintelui PSD, Liviu Dragnea, este o amenintare la adresa anticoruptiei si justitiei, scrie aktual24.ro.

„Trocul Dragnea: blocarea tarii vs. propriul dosar penal. Nominalizarea unui premier fidel lui Dragnea este o amenintare la adresa anticoruptiei si justitiei. De mai bine de o saptamana, tara este blocata dintr-un singur motiv: clanurile din PSD nu mai incap in acelasi partid. Dragnea si Ponta, lideri de clan, au folosit si confiscat institutii ale statului pentru batalia lor interna. Motiunea de cenzura PSD vs. PSD este un demers unic si cinic al lui Dragnea, care stie ca da startul la un nou blocaj al tarii”, se arata intr-un comunicat al europarlamentarului Monica Macovei.

Ea a afirmat ca ‘formarea si validarea unui nou Guvern vor ascuti lupta din PSD si vor mentine inactivitatea in institutiile statului conduse de PSD cu anexa sa ALDE’.

„Toti cei care au votat astazi pentru motiune sunt complici la un nou blocaj al Romaniei. In plus, noul Guvern va lucra in aceeasi stare de nesiguranta, pentru ca nu va sti cand si cum va lovi, din nou, Dragnea. Nominalizarea unui prim-ministru fidel lui Dragnea ar fi o amenintare la adresa legislatiei anticoruptie si a justitiei. Episodul Iordache se poate repeta oricand. Asa este cand votezi penali, cand votezi politicieni care fura, plagiaza sau mint, care sunt deja condamnati sau in anchete penale: riscul este sa fure tara, sa o blocheze si sa o tocmeasca in negocieri in care doar interesul personal conteaza. Ca acum”, a adaugat Monica Macovei.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu „Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor” a fost adoptata miercuri in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Au votat „pentru” 241 de parlamentari si 10 au fost „impotriva”.