Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că situația din DNA este una fără precent, însă a refuzat să se pronunțe în vreun fel, susținând că așteaptă o poziție a ministrului Justițiie, scrie stiripesurse.ro.

”Cred că ministrul Justiției în perioada următoare va avea o poziție. Este o situație fără precedent, cu dezvăluiri din partea procurorilor, cu anchete interne, eu cred că în această fază trebuie să fim prudenți, dar atenți.

N-am numit-o eu, deci nu stă în competența mea să fiu mulțumit sau nemulțumit. Cred că ministrul Justiției mulțumit sau nemulțumit va exprima un punct de vedere până la urmă. Poate este chiar mulțumit”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea susține că Laura Codruța Kovesi nu mai are niciun motiv să nu vină în fața comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. ”Cred că doamna nu mai are motiv și nu văd de ce ar mai refuza să se prezinte în fața acestei comisii (…) Cred că este afectată încrederea nu neapărat în justiție, dar în sistemul judiciar în ansamblu. Este o stare destul de neplăcută, iar un sistem fără încredere nu funcționează foarte bine”, a mai punctat Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu se impun sancțiuni pentru Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care a protestat în fața DNA.

”Liviu Pleșoianu este un parlamentar cu foarte multe inițiative,  cu convingeri, care crede cu tărie în multe lucruri, m-a criticat și pe mine de foarte multe ori și nu l-am sancționat atunci, cum să chem partidul și să-l sancționăm acum când își exprimă o nemulțumire”, a spus Liviu Dragnea.