Dragnea a batut aripa Firea la scor de maidan! „Au fost 64 de membri prezenti cu drept de vot, 55 au votat „pentru”, 8 „impotriva”, o abtinere”!

Liviu Dragnea a declarat la finalul CEx ca nu avea de ce sa nu supuna la vot votul de incredere, pentru ca „aia era miza”. El a mai spus ca nu va putea sa accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa sa redevina ”o unealta a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. Dragnea a precizat ca a spus la o intalnire cu toti colegii sai a doua zi dupa condamnare ca, atat cat va mai fi in aceasta functie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge Romania”.

„Nu-s de acord ca e prima sedinta in care se discuta serios in PSD. Au fost o multime de sedinte in care am discutat ore in sir, deschis. Mi-as dori nu vreau sa mai avem astfel de sedinte in care vorbim despre lucruri care ar trebui sa se intample, ca ar trebui sa dezbatem, dar de fapt nu dezbatem.

Cred ca avem un mandat destul de serios pentru o viata mai buna pentru romani, dar si pentru a duce la capat niste angajamente pe care ni le-am luat cu totii privind un stat de drept corect in Romania si respectarea drepturilor omului.

S-a spus prea mult, s-a mintit prea mult nu aveam de ce sa nu supun la vot o cerere foarte importanta, aia era miza.

Majoritatea colegilor din CEx au avut intalnire cu organizatiile din judet, m-au sunat si m-au pus sa aud de la colegii din judete ce puncte de vedere au. Toti colegii din judetele de unde am fost sunat mi-au cerut ca nu care cumva sa renunt la functia de presedinte al partidului.

Nu pot sa accept ca PSD sa devina o unealta a acestui sistem odios, am spus-o la o intalnire cu aceiasi colegi a doua zi dupa condamnare, ca atat cat voi mai fi in functie voi face tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios.

Am discutat despre amnistie si gratiere. Le-am spus ca pe mine personal nu ma mai intereseaza OUG privind amnistia, vor sa o dea, sa o dea, e problema lor. Unii colegi care ma criticau au tinut presiune pentru aceasta OUG. Premierul Dancila a rezistat. Nimeni nu a reusit sa raspunda la o intrebare esentiala: care e rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de acele echipe mixte de emiterea, adoptarea, semnarea acelor protocoale. Nimeni nu a raspuns ce facem cu probele obtinute nelegal.

Groaza pentru a fi adoptate si puse in vigoare legile penale si codurile justitiei e data de faptul ca toti cei care au facut rau la un moment dat vor plati.

De saptamana viitoare sa suspendam orice alegeri in PSD pana dupa 7, cand are loc referendumul, dupa aceea vom stabili un calendar pentru alegeri.

Am auzit – au fost 64 de membri prezenti cu drept de vot, 56 de colegi au votat pentru sustinerea continuarii mandatului, 8 impotriva si o abtinere a lui Gabriel Petre.

Am refuzat sa sustin la vot propunerea de excludere a Gabrielei Firea cu speranta ca dupa aceasta intalnire toata lumea va intelege ca e bine sa ne ocupam de ce am promis si la locale si la parlamentare. Poate a fost ultimul gest pe care l-am facut. Nu am vrut ca azi sa ducem lucrurile in extrem. Sper ca lucrurile sa intre in normal.

Privind remanierea, i-am consultat pe colegi, aproape in unanimitate au spus dupa referendum.

Premierul incepuse o evaluare care e in desfasurare. Dupa referendum vom avea CEx cine pe locurile PSD va mai ramane in Guvern.

O sa cer imperativ la acel CEx una din calitatile obligatorii pe care sa le aiba membrii Guvernului sa fie buna comunicare. Nu e un moft, e o obligatie a membrilor Guvernului sa comunice ce face pentru ei. Ministrii care se ascund, care se tem sa mearga la emisiuni nu pot face parte dintr-un cabinet. Fiecare sa spuna ce are de facut, nu trebuie sa inventeze, daca iau decizii proaste sa isi asume.

Viorica Dancila e o femeie echilibrata, loiala si cinstita, grija ei a fost pastrarea majoritatii parlamentare. Am discutat in aceste zile, foarte bine a procedat ca nu a iesit, are sustinerea mea totala si din partea PSD – cel putin declarata. Dupa remaniere vom discuta despre ministri care pleaca, care raman.

Nu am vrut sa fim acuzati de plagiat, sa iesim in grup – a fost un CEx al PSD, sunt presedinte, am spus ce s-a intamplat in interior.

Fotografia lui Ponta – a continuat sirul de poze pe care le prezinta un turnator, nu am ascuns ca am avut intalniri la care participau zeci de oameni din toate partidele si institutiile. Ponta a numit-o si noi am dat-o jos pe Kovesi. I-am cerut lui Maior, inteleg ca e arhivarul de serviciu, sa dea toate pozele. Pe canapeaua aia au stat multi. Acolo se discutau lucruri ca la orice intalniri de acest gen”, a transmis Digi24.

Dragnea a batut aripa Firea la scor de maidan! „Au fost 64 de membri prezenti cu drept de vot, 55 au votat „pentru”, 8 „impotriva”, o abtinere”! was last modified: septembrie 21st, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre