Dragnea a mutat votul romanilor in mana lui Iohannis! SURSE: Presedintele Romaniei nu e dispus sa accepte pentru functia de premier un membru PSD! La Antena 3 se agita spiritele: trebuie demis si Iohannis!

552

Surse politice din PSD, citate de Antena 3, anunta ca presedintele Klaus Iohannis nu este dispus sa accepte pentru functia de premier un membru PSD, scrie aktual24.ro.

Potrivit Antena 3, Iohannis asteapta ca PSD sa propuna un independent pentru functia de premier. O astfel de situatie este de neconceput, insa, pentru PSD, a comentat analistul Bogdan Chirieac.

„Liviu Dragnea a mutat votul romanilor in mana lui Iohannis. Este o situatie revoltatoare pentru PSD, ca partidul care a castigat alegerile sa nu poata numi un premier. Lucrurile ar fi fost mult mai simple daca nu exista acea condamnare nedreapta pentru Liviu Dragnea. Normal este ca presedintele partidului care a castigat alegerile sa fie premier”, a spus Chirieac la Antena 3.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu se pune problema ca PSD si ALDE sa nu aiba majoritate parlamentara pentru investirea noului Guvern.

„Din cate stiu eu, majoritatea este mai mare decat minoritatea, cred ca aceasta regula a ramas. In conditiile in care in aceasta inclestare, cu toate aceste presiuni din ultimele zile, noi am reusit sa avem o majoritate calificata pentru a trece motiunea de cenzura, nu se pune problema majoritatii instalarii noului Guvern. Va aduc aminte ca in 2012 noi am dat jos Guvernul Ungureanu cu trei voturi peste limita ceruta, azi avem mai multe voturi. Nu se pune problema majoritatii pentru instalarea unui nou Guvern si sustinerea unei formule guvernamentale”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, intrebat daca coalitia de guvernare mai are majoritate calificata in Parlament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos