Dragnea, acuzat ca a sacrificat imaginea Romaniei pentru folosul lui personal in scandalul mutarii ambasadei din Israel: ”Are nevoie de recunoasterea Washingtonului ca de aer!”

364

Presedintele PSD, Liviu Dragnea are un mare interes sa fie sprijinit de Washington, motiv pentru care s-a implicat in povestea privind mutarea ambasadei la Ierusalim, este de parere politologul Stelian Tanase.

“Este inevitabil ca Dragnea are un mare interes sa fie sprijinit de Washington. Este cartea castigatoare pentru el. Deocamdata a tras-o Iohannis. El are nevoie si acum, ca de aer, sa fie recunoscut de Washington. Fara asta, el ar sti exact cum stim si noi acum, cum stam de vorba, ca nu exista loz castigator la Bucuresti fara sprijinul Washingtonului si respectiv al Bruxellesului. Si astazi el cauta o cale spre Washington. Stiu din surse private, dar stiti si dumneavoastra pentru ca sunteti in presa, ca el cauta sa aiba o vizita, o intalnire la inalt nivel la Washington si face tot ce este posibil pe toate caile. In legatura cu povestea cu Ierusalimul sunt mai multe chestiuni. Trebuie sa va spun ca eu sustin pozitia americanilor de a muta capitala la Ierusalim. Dar, ea trebuie facuta intr-un anumit context general vis-a-vis de situatia din intregul Orient Apropiat, neaparat in intelegere cu Bruxellesul, cu Uniunea Europeana”, a spus Stelian Tanase pentru rfi.ro.

Acesta e de parere ca presedintele Camerei Deputatilor nu avea dreptul sa lanseze aceasta initiativa.

“Ea apartinea Presedintelui Romaniei, Guvernului, Ministerului de Externe, in aceasta ordine. Dragnea, in delir diplomatic si vrand sa trimita acel mesaj disperat catre Washington, ca o sticla intr-un ocean prin care transmiti un mesaj, a anuntat in direct, la televizor, intr-un talk show aceasta initiativa. Ea trebuia facuta exclusiv printr-un comunicat oficial si numai in contextul in care v-am pomenit. A fost nevoia lui Dragnea de a transmite, in favoarea lui, personala, un mesaj catre Washington. Nu asa, Romania, tam-nesam, iese din baie ca prostul, o tara medie pentru Europa, dar mica in marele joc politic international. Dragnea a sacrificat imaginea Romaniei si jocurile diplomatice in care noi ne-am angajat pentru folosul lui personal”, a spus Stelian Tanase.

Sursa: b1.ro