Dragnea anunta ca numarul secretarilor de stat va fi limitat la doua posturi in fiecare minister

522

16 liviu dragneaNumarul secretarilor de stat va fi limitat „in medie” la doua posturi, deoarece vor exista si unele exceptii, precum Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, unde numarul secretarilor de stat va fi usor mai mare, afirma vicepremierul Dragnea.

El a precizat ca numarul secretarilor de stat nu este stabilit deocamdata, dar se estimeaza a se situa intre 55 si 60 de posturi.

„Dupa ce se adopta toate hotararile de reorganizare pentru toate ministerele, atunci o sa vedem care este numarul total al secretarilor de stat. Pot estima ca o sa ajunga numarul total al secretarilor de stat undeva inspre 60, intre 55-60, dar este o estimare. Trebuie sa vedem fiecare ministru cu ce propunere de guvern vine”, a declarat Dragnea.

Intrebat de asemenea daca va fi respectata regula anuntata anterior de premierul Victor Ponta, respectiv de maximum doi secretari de stat pentru fiecare minister, vicepremierul a raspuns ca „in medie” aceasta cifra va fi respectata si ca, din cate a retinut el, sintagma utilizata a fost „de regula” maximum doua posturi de secretar de stat.

„In medie o sa ne apropiem. La unii ministri delegati va fi un singur secretar de stat. Sunt cateva exceptii, la MAI, la MDRAP, practic trebuia sa pun vreo 4-5, sunt decat 3 (…) Cred ca expresia initiala – nu sunt sigur, dar eu asa am retinut – a fost <<de regula>>, in asa fel incat per total sa ne apropiem de o medie de doi secretari de stat pe minister”, a explicat Dragnea.

La sfarsitul anului trecut, premierul Victor Ponta a anuntat ca numarul total al secretarilor de stat va fi redus, regula stabilita fiind ca fiecare ministru sa aiba doar doi secretari de stat.

„Vor fi mai putini secretari de stat, pentru ca regula este de doi secretari de stat pe fiecare ministru”, a spus Ponta la acel moment.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos