Dragnea are zilele numarate! Cozmin Gusa: ”Un lider PSD nu dispare atunci cand vrea strada, dispare atunci cand doreste partidul! PSD si-a pierdut increderea in Dragnea!”

278

Analistul Cozmin Gușă are o profeție sumbră pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. El susține că Dragnea nu va putea fi niciodată dat jos de stradă, ci doar de propriul partid, care s-a cam săturat de gafele pe care le face Dragnea și acesta ar putea intra în dizgrație, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă este de părere că Sorin Grindeanu va avea puterea să creeze o revoltă în PSD dacă va rămâne în partid, Cozmin Gușă a spus: „Nu, îmi pare rău, dar nu cred. Îl cunosc din 2000, dar nu, pentru că evoluția lui post-premier nu îl mai recomandă ca pe o alternativă. El a fost considerat o alternativă cu funcția de prim-ministru în mână, dar el nu a reușit să crească până la anvergura unui lider politic care poate să conducă PSD. Este ceva mai mult decât Dacian Cioloș, dar tot insuficient pentru el. Acum vorbesc ca fost secretar general al PSD, ca om care cunoaște bine partidul.

Am o singură remarcă negativă. Este un lucru care nu se știe. Sorin Grindeanu a câștigat alegerile la Timiș pe o organizare pe care i-a făcut-o Mihai Tudose. Mihai Tudose a fost, într-un fel, mentorul său politic, omul care l-a sprijinit. Tudose era vicepreședinte PSD și răspundea de mai multe județe, printre care Timiș. L-a ajutat și ca premier, l-a secondat, l-a învățat. Grindeanu nu avea voie să plece din funcție fără să aibă un cuvânt bun legat de Tudose, fiind cel care i-a creionat cariera politică mai nou. Asta mi-a arătat un Grindeanu mai nervos decât și-ar putea permite. Tudose este cel căruia îi datorează o parte din cariera lui politică”.

Gușă a vorbit și despre liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Un lider PSD nu dispare atunci când vrea strada, dispare atunci când dorește partidul. Victor Ponta a dispărut în momentul în care partidul a dorit, dar noi, în afară de PSD, nu mai avem alt partid în România. PNL nu activează ca atare, nu are nicio șansă. Acestea sunt treburi de domeniul evidenței, iar Dragnea plătește astăzi pentru greșelile pe care le-a făcut în defavoarea partidului. Felul în care el a condus politic după marea victorie din decembrie… acea victorie a administrat-o prost. Faptul că OUG 13 a fost dată pe furiș cam în timp ce el traversa Atlanticul și nu putea să fie contactat… asta este o chestie care a deranjat partidul. Partidul l-a creditat și pentru amnistie și grațiere. Lumea care a votat PSD a fost convinsă că social-democrații vor da amnistia și grațierea. (…) Faptul că Dragnea a făcut-o pe furiș, nu și-a asumat, și a dat vina pe altcineva, l-a dat mai jos”, a zis Cozmin Gușă.

„Nu cred că Liviu Dragnea are mari șanse la prezidențiale. Partidul și-a pierdut încrederea în el. L-a decapitat pe Grindeanu într-un fel total amatoristic. Putea să fie mult mai rău pentru Dragnea, dacă Ponta nu se muta lângă Grindeanu. Ponta, mutându-se lângă Grindeanu, l-a ajutat, de fapt, pe Dragnea și majoritatea PSD. Grindeanu părea altceva, moțiunea putea să nu treacă și atunci era într-o dificultate mult mai mare”, a mai zis analistul politic.