Dragnea caricaturizat de Cozmin Gusa: ”LIDERUL SCHIOP care a scazut vertiginos in sondaje din cauza MINCIUNII repetate!”

485

Cozmin Gușă este de părere că liderul social-democrat Liviu Dragnea, care a pierdut aproape 10 procente din încrederea românilor în ultimele trei luni, după cum relevă un sondaj IMAS, a devenit un „lider șchiop” pentru PSD, printr-o „acțiune incoerentă” și din cauza „minciunii repetate, pe care electoratul PSD a simțit-o”.

Consultatul politic Cozmin Gușă consideră că principalul câștigător potrivit sondajului IMAS este premierul Sorin Grindeanu si echipa sa guvernamentală, „o echipă disciplinată care nu a cedat după atacurile oamenilor lui Liviu Dragnea”. Grindeanu a avut un parcurs coerent, echilibrat, pe gustul electoratului PSD, este de părere consultantul politic.

„Sunt câteva lucruri care pot fi remarcate. Când vor fi analizate cu atenție de actorii politici care sunt în prim-planul sondajului, ar trebui să le genereze o altă intenție de mișcare publică. Sunt patru cazuri pe care aș vrea să le analizez – PSD, PNL, Sorin Grindeanu și Klaus Iohannis”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”.

Scăderea accentuată a șefului PSD în încrederea electoratului este consecința unei acțiuni incoerente a acestuia și a minciunii repetate, este de părere Cozmin Gușă.

Potrivit sondajului IMAS realizat în exclusivitate pentru Realitatea TV, Liviu Dragnea a coborât de la un nivel de încredere de 32 la sută din ianuarie la circa 24 la sută în prezent. În schimb, 41% dintre români ar vota în acest moment cu PSD.

„Această scădere accentuată a unui lider, care nu a fost nici măcar locomotivă în campanie, dar care a crescut pe baza victoriei partidului în alegeri, arată un refuz al electoratului PSD referitor la Liviu Dragnea. Legat de concluziile pe care cei implicați trebuie să le ia analizând rezultatele sondajului, PSD-ul se poate gândi că are un lider șchiop care nu numai că nu poate să tracteze partidul, ci în acest moment este „de refuzat”, a explicat consultantul politic.

Potrivit lui Cozmin Gușă, la această scădere puternică de încredere care se vede în sondaj, se adaugă și mișcările intestine extrem de dure la adresa sa. Liviu Dragnea are probleme serioase în partid, după cum s-a văzut în discuțiile din ședința Comitetului Executiv.

„Este un caz școală: liderul PSD își pierde în mod accentuat favorabilitatea, printr-o acțiune incoerentă și din cauza minciunii repetate, pe care electoratul a simțit-o”, este de părere Gușă.

Cozmin Gușă consideră că PNL rămâne la un nivel mic, departe de decolare și riscă să fie înghițit de ALDE și USR dacă nu rezolvă într-un mod inspirat testul alegerile interne.

„Fiind puternic parazitat de două mișcări de centru-dreapta cu potențial de creștere, PNL are marea responsabilitate a alegerilor interne. Dacă nu o rezolvă, va fi înghițit de ALDE și USR. Cei doi care s-au înscris pentru postul de lider PNL – Cristian Bușoi și Ludovic Orban – vor pune PNL în situația de a scădea accentuat – oricare dintre cei doi va aduce o scădere, în beneficiul acelei mișcări de centru-dreapta care va fi mai bine poziționată”, a declarat Cozmin Gușă.

Sorin Grindeanu este beneficiarul implicit al atacului suburban pe care Liviu Dragnea l-a dat la adresa sa, este de părere Cozmin Gușă.

„Grindeanu a răspuns în mod politicos, corect, iar apoi destul de ferm. Electoratul a simțit că Grindeanu este un băiat de treabă, care vrea să facă treabă, nu să facă jocuri de culise”, spune consultantul politic. În ciuda faptului că protestele masive au avut loc în fața Guvernului și nu în fața Camerei Deputaților, unde se afla Dragnea, premierul s-a comportat bine.

„Câștigătorul acestui sondaj este Sorin Grindeanu si echipa sa guvernamentală, o echipă disciplinată care nu a ieșit din rând după atacurile oamenilor lui Liviu Dragnea la cei din Guvern. Grindeanu a avut un parcurs coerent, echilibrat, pe gustul electoratului PSD”, a explicat Gușă.

Potrivit studiului IMAS, procentele lui Sorin Grindeanu sunt apropiate de cele ale preşedintelui Iohannis. Aproximativ 34 la sută dintre românii de peste 18 ani îl susţin pe actualul premier, cu doar un punct sub cota de încredere a președintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis este încă lider în topul încrederii realizat de IMAS, se bucură de simpatia a puţin peste 35 la sută dintre români. Un procent comparabil cu cel de anul trecut, dar mult sub procentul de 67 la sută, înregistrat în noiembrie 2015, după alegerile prezidenţiale.

Potrivit lui Cozmin Gușă, Klaus Iohannis are un scor care nu poate să-i dea liniște, care se poate transforma oricând într-un non-scor. „Pe partea dreapta a scenei politice, este clar că nu poate deveni coagulatorul, unificatorul forțelor. Această treime de încredere poate deveni volatilă, dacă nu are o strategie prin care să cadă la acord cu USR și ALDE”, a explicat consultantul politic.

În perspectiva alegerilor prezidențiale, observă Cozmin Gușă, președintele Iohannis nu are calitatea de unificator al dreptei care tot timpul a dat posibilitatea adversarilor PSD de a-l bate pe candidatul stângii în cursa pentru Cotroceni.

„Pentru Iohannis acest sondaj poate fi începutul unei analize foarte clare cu privire la ce ar putea să facă pe partea de centru-dreapta, pentru că jocul pe partea stânga e tranșat, PSD își pregătește nu doar un candidat, ci probabil și o suspendare la adresa președintelui. Tăriceanu este aliatul ținut în viață de PSD, e foarte harnic și își face rolul de a surpa terenul pe partea de centru-dreapta și de a atrage electorat de la PNL, USR și Klaus Iohannis”, a mai spus Cozmin Gușă. Acesta este și motivul pentru care PSD i-a dat functia de nr 2 în stat.

Cozmin Gușă consideră că sondajul realizat de IMAS este unul spectaculos, pentru că permite să urmărim evoluția guvernelor din ultimii ani, cum ar fi speranța adusă la început de Victor Ponta, cu tinerețea sa, apoi dezamăgirea înregistrată din cauza lăcomiei. Dacian Cioloș este „un alt mare dezamăgitor” în politică, pigmentat și cu parfum de Bruxelles. (sursa: realitatea.net)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos