Dragnea CEARTA „populist” Comisia Europeana pe Facebook: „In Europa se vorbeste pe doua voci despre disciplina financiara!”

428

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a fost avertizat de Comisia Europeană în legătură cu creşterea economică care pare a fi nesustenabilă şi nerealistă.

Avertismentul venit din partea Comisiei Europene atrage atenţia asupra riscului de depăşire a plafonului de deficit bugetar acceptat în UE, de 3%, datorită creşterii salariilor, iniţiativă pe care şi-a propus-o guvernul lui Grindeanu.

Dragnea a postat pe pagina lui de Facebook un răspuns în care acuză existenţa unui tratament diferenţiat al statelor membre când vine vorba de România.

„În Europa se vorbeşte pe două voci despre disciplina financiară. Când Franţa sau Spania depăşesc pragul de deficit de 3% nu se supără nimeni. Când România are cea mai mare creştere economică din UE, ni se vorbeşte din nou despre austeritate, pe baza unor aprecieri mai mult sau mai puţin exacte”, scrie preşedintele PSD.

Alţi reprezentanţi PSD au susţinut ideea de creştere a salariilor motivând că este absolut necesară pentru a preveni plecarea tinerilor din ţară.

„Partidul Social Democrat și-a asumat un set de măsuri prevăzute în programul de guvernare, care se încadrează în pragul de deficit de 3% prevăzut în Pactul de Stabilitate și Creștere al Uniunii Europene. În viziunea PSD, creșterea salariilor din România este absolut necesară pentru a stopa plecarea tinerilor din țară.

Dacă nu s-ar lua aceste măsuri, mediul de afaceri s-ar confrunta cu o lipsă din ce în ce mai accentuată a forței de muncă. Este foarte greu să convingi un tânăr absolvent de facultate sau de școală profesională să rămână în țară în condițiile în care salariile românilor sunt de 3-4 ori mai mici decât ale europenilor”, anunță Adrian Marius Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, conform psnews.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos