Loading...
Dragnea crapa de ciuda ca nu are fir direct cu Macron, dupa ce presedintele Frantei l-a felicitat pe Iohannis ca nu lasa tara pe mana populistilor! – Circul Politic

Dragnea crapa de ciuda ca nu are fir direct cu Macron, dupa ce presedintele Frantei l-a felicitat pe Iohannis ca nu lasa tara pe mana populistilor!

Liviu Dragnea a facut un comentariu batjocoritor fata de declaratiile presedintelui Frantei, Emmanuele Macron, care a declarat ca saluta „munca presedintelui roman care nu isi lasa tara din mana”.

„Am citat cu atentie ce spune presedintele Macron, mai ales ca am inteles ca are o relatie speciala cu presedintele Iohannis, sunt doi presedinti importanti in lume. Acolo a ascris ‘in Romani sunt unii care se opun indeoendentei justitiei’. Eu neavand fir direct cu presedintele Macron si nici nu am participat la intalnirea secreta cu ministrul de Externe si procurorul sef DNA, ceea ce banuiesc ca este din punct de vedere diplomatic uzual sa aiba loc astfel de intalniri, n-am de unde sa stiu la ce s-a referit. Poate s-a referit la institutii. Poate unele institutii vor sa afecteze independenta justitiei. Deci, neavand informatia completa, n-am cum sa comentez

A mai spus ca el crede in democratiile puternice. Cei care vor sa-mi dea lectii de suveranitate si cum sa facem noi ce nu fac ei, le contabilizam”, a declarat Dragnea la finalul CEX.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a vorbit, intr-un interviu la BFMTV, despre amplificarea tendintelor populiste in Europa, precum si despre ascensiunea asa-numitelor democratii iliberale, care afecteaza independenta justitiei, el apreciind in acest context ”munca presedintelui roman, care nu isi lasa tara din mana”.

Emmanuel Macron a fost intrebat cum poate reforma Europa cand are loc ascensiunea unor lideri populisti, precum premierul ungar Viktor Orban.

”In Europa se ridica asa-numitele democratii iliberale. Eu vad in Europa democratii in care oamenii au obosit. Li se spune ca nu pot exista reforme, raman atasati de lucruri. Democratii care se obisnuiesc cu slabiciunea, cu nedreptatea si inegalitatile, cu furia. Acestea fac sa creasca populismul care le denunta moral, dar care nu ataca cauzele. Si de celalalta parte sunt democratiile iliberale, care spun: ‘Oamenii aceia sunt slabi, hai sa nu mai respectam democratia, sa scapam de independenta magistratilor.’ Polonia, Ungaria, unii in Romania – si salut acum munca presedintelui roman care nu isi lasa tara din mana… Aceste tendinte sunt in urcare peste tot in Europa”, a afirmat presedintele Frantei.

Sursa: aktual24.ro

Dragnea crapa de ciuda ca nu are fir direct cu Macron, dupa ce presedintele Frantei l-a felicitat pe Iohannis ca nu lasa tara pe mana populistilor! was last modified: aprilie 16th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close