”DRAGNEA fereste-te, o ia la goana doamna FIREA! Primarul Bucurestiului se viseaza la sefia PSD si la Cotroceni, desi e un PERICOL LETAL!”

547

”Bucurestiul se sufoca de mizerie, in trafic, in kitsch, in lipsa de investitii, in proiecte care se tarasc si peste acest peisaj dezolant primarul general Gabriela Firea gaseste cu cale sa aseze stratul gros de fard, strident si pe alocuri ridicol, al unei campanii care nici macar nu mai este una de imagine, ci tinde sa devina una de proslavire a propriei personalitati in mars spre pozitii si mai inalte.

Ultima mostra dintr-un lung sir de asemenea gesturi la care m-am mai referit este marele concert oferit de primarie cu ocazia zilei de 9 mai. Care vine dupa esecul hilar al initiativei logo plagiat pentru Bucuresti, care vine dupa festivalul celui mai mare mic, care vine dupa oripilantul Targ de Pasti acompaniat de slutirea marilor bulevarde cu acele decupaje spanzurate trist in vant.

Nici pana astazi nu inteleg de ce brusc Bucurestiul are nevoie de un logo, dar macar sa fie unul corect – gropi, aglomeratie sufocanta si cladiri spoite in culori de te dor nu numai ochii, ci si dintii, dupa gustul doamnei in rochita roz cu volanase si care impartea ciorbita calda saracilor cu palariuta pe cap si guleras de blanita la gat. Cu staif!

Mi-e imposibil sa inteleg justificarea cheltuirii de bani publici pentru o asemenea desfasurarea de forte in mijlocul saptamanii, intr-o zi pe care romanii nu o marcheaza ca sarbatoare nationala si care este departe de a avea o reala semnificatie in constiinta publica. Mai bine am sarbatori ziua Europei cu absorbtie de fonduri europene, integritate si responsabilitate in conducerea tarii si a oraselor.

Talcul a venit in aceeasi seara cand am vazut-o pe dna Firea in studio la Antena 3, intr-o emisiune omagiala, in care elogiile si victimizarile erau intrerupte pe alocuri de momentele forte din spectacol. Din timp in timp ecranul era impartit intre transmisia de la concert si imaginea dnei Firea din studio fredonanad cantecele.

Dna Firea a tinut sa sublineze cum a reunit ea trupa O-zone la Bucuresti dupa 14 ani si ca acesta este un cadou nu numai pentru bucuresteni, ci prin intermediul acestei transmisii pentru intreaga tara.

Clar? Se intelege din avion? Ma intreb daca o fi inteles si dl Dragnea cam ce joaca dna Firea si daca nu o fi simtit brusc nevoia sa numere picioarele de la scaunul de presedinte PSD pe care inca sta.

Si ca sa nu rateze nimeni mesajul ultim, dna Firea a anuntat ca nu se duce la receptia de astazi de la Cotroceni pentru ca nici presedintele n-a fost la sepectacolul organizat de ea de Craciun, doar sunt egali, nu? Adicatalea, presedintele face receptia cu „high life-ul” in vreme ce dna Firea ofera sarbatoare intregului popor. Asa e prezidential, popor, baga la cap!

Si pentru ca spectacolul sa fie cu adevarat complet, dna Firea i-a dat o lovitura in plex si premierului Grindeanu anuntand ca a cerut sa preia construirea centurii Capitalei. Ba chiar a acuzat oficialii din Ministerul Transporturilor ca mint atunci cand spun ca un astfel de transfer ar duce la pierderea de fonduri europene.

Deci Guvernul Grindeanu cu ministru PSD si sub supravegherea directa a lui Liviu Dragnea e sub standardele dnei Firea si nu e in stare sa faca centura pe care o preia salvator doamna. Cum ziceam, se vede si din avion?

Pe fond eu nu zic decat atat: Doamne apara si pazeste sa preia dna Firea constructia centruii pentru ca dupa bilantul primului an de mandat in afara de concerte mamut si iepuroi imensi nu cred ca vom vedea miscand pe acolo.

Ca dna Firea o vrea la sefia PSD si la Cotroceni pana la urma e problema domniei sale. Si e foarte normal pentru un politician sa aiba ambitii. Dar faptul ca subordoneza tot Bucurestiul si banii lui acestor ambitii mi se pare inacceptabil.

Cum am mai spus, ma tem ca dna Firea se dovedeste zilnic mai mult decat o alegere proasta pentru Bucuresti, ci de-a dreptul un pericol letal.”

Autor: Ioana Ene Dogioiu pentru ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos