Dragnea iese la atac: ”Domnule Liiceanu, circul si balacareala isterica pe care le-ati facut la Bruxelles fac mai mult rau Romaniei, decat demiterea lui Kovesi!”

487

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, il ataca din nou pe Gabriel Liiceanu, dupa ce scriitorul a facut precizari privind declaratiile sale de la Bruxelles. Dragnea a tinut sa se refere si la Laura Codruta Kovesi, pe care deja o vede plecata din fruntea DNA. 

„Regret foarte mult sa il vad pe domnul Liiceanu persistand intr-o minciuna care nu ii face deloc cinste. Interpretarile sale, potrivit carora contextul declaratiilor mele ar fi fost altul si ca de fapt nu i-ar fi mintit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumenteaza ca x% plagiat nu ar fi plagiat.

Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciuna este o minciuna, chiar daca e rostita de un intelectual de marca – nu puteti spune ca ati mintit doar putintel!

Stiti mai bine decat mine ca adevarul este corespondenta intre vorbe si realitate. Or, intre vorbele pe care le-ati rostit la Bruxelles despre declaratiile mele si ceea ce am declarat in mod real nu exista nicio corespondenta.
Intre a spune ca in Romania se face prea mult caz despre functiile de sef la cele doua parchete si afirmatia „exacta” ca „trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA” este o uriasa diferenta.

Imi mentin declaratia ca vorbim prea mult despre cele doua functii. Intr-adevar, combaterea coruptiei nu ar trebuie sa depinda de o functie sau de o persoana. Altfel, inseamna ca totul este „reversibil”. Intr-un stat de drept, mecanismele si institutiile sunt sau ar trebui sa fie mai importante decat persoanele in sine. De aceea, ma surprinde idolatria pe care o manifestati fata de doamna Kovesi.

Testul suprem al asa-numitei lupte anti-coruptie se va da abia cand domnia sa nu va mai fi in functie. Nu decid eu si nici nu ma intereseaza cand va veni acel moment. Dar abia atunci vom putea stabili ceea ce va doriti si dumneavoastra, anume ca procesul combaterii coruptiei este ireversibil, indiferent cine va conduce vremelnic acea institutie dupa doamna Kovesi.

Bagatelizarea ghilimelelor false pe care le-ati pus in dreptul meu este mai grava cand vine din partea unui sef de editura, de la care ne asteptam la mai multa rigoare cand citeaza pe cineva. Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziaristi au platit despagubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, asa… doar o eroare de forma, cum incercati sa sugerati.

Neglijenta in modul in care va informati cu privire la evenimentele politice din tara nu poate fi nici ea o scuza. Dimpotriva, daca nu faceti minimul efort de a va informa si va plasmuiti parerile doar in cele cinci minute in care „zapati” televiziunile, atunci chiar nu a aveti caderea de le explica strainilor cum stau lucrurile cu adevarat in Romania.

Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toata acea balacareala isterica despre tara noastra a facut cu siguranta mai mult rau Romaniei si romanilor decat o declaratie pe care nu am rostit-o niciodata”, a scris Dragnea pe Facebook, citat de aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos