Preşedintele PSDLiviu Dragnea, a declarat vineri că nu susţine impozitarea veniturilor bisericii, în schimb susţine iniţiativa Opoziţiei cu privire la interzicerea societăţilor cu acţiuni la purtător, scrie stiripesurse.ro.

„Eu zic, totuşi, să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România, cel puţin să le ajutăm să existe. Nu susţin această variantă (impozitarea veniturilor bisericii – n.r.). O să se supere unii, dar eu nu susţin varianta asta. Eu ştiu că nu s-a discutat asta în coaliţie şi eu nici nu vreau să discut lucrurile astea”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă s-a discutat în coaliţia de guvernare despre impozitarea veniturilor bisericii şi dacă el susţine acest lucru. Declarația vine după ce consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a spus că se ia în calcul impozitarea veniturilor Bisericii.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a spus că este de acord cu o iniţiativă a Opoziţiei care prevede să fie interzise societăţile cu acţiuni la purtător.

„Perfect. Susţin în totalitate şi, mai mult decât atât, toate să fie interzise. Eu nu am nicio problemă să se interzică. Asta e legenda cu acţiuni la purtător de la Tel Drum la mine. E o prostie, am mai spus. Acţiuni la purtător nu înseamnă că alea sunt secrete, am mai auzit şi alţi mari analişti pe la televizor, m-am interesat şi eu, când se repartizează profitul se duc banii în contul celor care au acţiunile respective, la şedinţele AGA participă cei care au acţiunile respective, la bănci… Susţin proiectul, se rezolvă şi asta”, a afirmat Dragnea.