Dragnea il forteaza pe Presedinte sa aleaga un sef SIE de la PSD! Iohannis nu se grabeste – ”Daca va fi politician sa nu, ramane de vazut”!

520

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va discuta cu liderii coaliției guvernamentale propunerea pentru șefia SIE. Locul a fost vacantat, după 7 luni de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, de către Parlament. Liviu Dragnea îl avertizează pe Iohannis că dacă nu vor ajunge la o înțelegere, o propunere a președintelui va pica în Parlament.

”Cred că este o decizie înţeleaptă a preşedintelui de a face o discuţie preliminară cu majoritatea pentru alegerea directorului SIE. Altă variantă ar fi un blocaj. Dacă primim o propunere de care nu ştiam şi o respingem, domnul Predoiu (adjunctul directorului acestui serviciu, n.red.) rămâne la SIE până la pensie. Nu vreau să fac negocieri la televizor, dar cred că principiul simetriei care a fost folosit în trecut nu este greşit. Cred că un om politic, cu un anumit pachet de calități, e indicat șef la SIE. Așa cum și la SRI, George Maior, un director foarte bun, Eduard Hellvig, până acum bun, au condus serviciul.”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat ce părere are despre noul prim-adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, preşedintele PSD a menţionat că nu-l cunoaşte, scrie stiripesurse.ro.

‘Probabil că directorul SRI a avut o evaluare, a făcut o analiză şi i-a propus preşedintelui această numire. Plec de la ideea de bună-credinţă şi sper ca noul prim-adjunct al directorului SRI să fie un profesionist. Am înţeles că este tânăr, foarte bine pregătit în zone operative destul de specializate şi sper să facă echipă bună împreună’, a mai spus preşedintele Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se grăbeşte să numească un nou director al SIE şi că va discuta pe acest subiect cu majoritatea parlamentară înainte ca propunerea să fie făcută publică.

‘Dacă va fi politician sau nu, rămâne de văzut’, a precizat preşedintele României.

Iohannis a semnat joi decretul de numire în funcţie a noului prim-adjunct al directorului SRI. Răzvan Ionescu, în vârstă de 45 de ani, îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 24 martie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos