Dragnea isi afla sentinta pe 8 iunie! Inca o amanare in procesul de azi!

132

Judecatorii de la ICCJ au decis sa amane pronuntarea sentintei pentru 8 iunie in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Hotararea a fost luata dupa ce o parte dintre inculpati au depus mai multe concluzii, instanta dand un nou termen pentru a le putea studia. Termenul fixat va avea loc cu o zi inaintea unui miting de sustinere pentru premierul Viorica Dancila, anuntat recent de PSD. La ultimul termen de judecata, procurorul de sedinta a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevazut de lege, respectiv sapte ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si doi ani si sase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, in cazul liderului PSD, procurorul a sustinut ca se impune constatarea ca faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, in care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunandu-se anularea suspendarii si transformarea intr-o pedeapsa cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, si Rodica Milos, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzatiile care li se aduc.

Pentru Constantin Claudiu Balaban, sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, si Valentina Mirela Marinca, la data faptelor sef al Complexului de recuperare si coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei, anchetatorii au solicitat, avand in vedere ca au recunoscut faptele, pedepse orientate catre minimum pentru acuzatiile din dosar.

sursa: digi24.ro