Dragnea își vâră coada la Educație și îi cere lui ”Genunche” o propunere ”foarte bine argumentată” pentru reformarea învățământului!

430

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Alexandria, ca sistemul educational din Romania are nevoie de modificari in interesul copiilor si tinerilor.

Prezent luni, la deschiderea anului universitar din cadrul Facultatii de Stiinte si Inginerie de la Universitatea Valahia, Dragnea si-a argumentat viziunea considerand ca este prioritara o discutie in cadrul Ministerului Educatiei in interesul elevului care urmeaza o forma de invatamant pentru stabilirea manualelor oportune si a programei scolare.

„Se tot pune intrebarea, mi-o pun si eu si multi colegi ai mei, daca e mai bine sa se revina la manualul unic sau sa ramana manual alternativ. Parca atunci cand am invatat noi, cand am fost in facultate, poate eram mai prosti, dar aveam un singur manual pentru o materie si se pare ca au iesit ingineri, economisti, profesori, oameni care au invatat carte intr-un mod temeinic. Nu stiu cat interes privat este in a fi mai multe manuale alternative si cat interes privat este in a exista aceste materiale auxiliare. Rugamintea mea la ministrul Educatiei, la domnul secretar de stat si la ceilalti colegi din Ministerul Educatiei… poate se gandesc serios si fac o propunere foarte bine argumentata. Poate se gandesc mai mult la programa scolara. Poate va aplecati mai mult la ceea ce spun si copiii si parintii”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit liderului PSD, este posibil ca, in prezent, numarul orelor petrecute de un elev la scoala sa fie mai mare decat necesarul zilnic.

A facut cineva socoteala intr-un mod serios, daca numarul de ore nu este prea mare si ii afecteaza? Copilul meu s-a nascut in ’89.A avut sansa sa prinda toate reformele de dupa Revolutie incoace. S-a tot vorbit despre reforma educatiei. Nu s-a vorbit foarte mult despre imbunatatirea calitatii actului educational. Eu va spun cu toata sinceritatea. Sigur, voi genera foarte multe comentarii, multi specialisti in datul cu parerea vor critica, dar in Romania este nevoie de o discutie serioasa despre sistemul de educatie. Nu abordare politica, nu abordare superficiala. Nu cumva dupa toate aceste reforme s-a uitat care este obiectivul principal si anume copilul?”, a mai spus Dragnea.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos