Dragnea nu se stresează de îngrijorările exprimate de ambasadorii a 7 state din UE privind legile Justiției: Nu știu ei despre ce e vorba!

292

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, are o reactie lipsita de bun-simt fata de ingrijorarile exprimate, intr-un comunicat comun, de catre ambasadorii a sapte state din Uniunea Europeana. El sustine ca acestia nu cunosc despre ce este vorba.

Intrebat despre reactiile ambasadelor si despre posibilitatea ca Romania sa ajunga in situatia Poloniei, impotriva careia a fost activat articolul 7 din tratatul UE, Dragnea a avut o reactie batjocoritoare.

„Stiti ce s-a intamplat in Polonia, ce modifiari legislative sunt acolo? O sa transmitem tuturor ambasadelor materialul, pana acum nu s-a identificat un articol care sa spuna ca ala afecteaza independenta justitiei. Noi tot cerem civilizat, care-i articolul care afecteaza indepoendenta justitiei?”, a spus Dragnea.

El s-a declarat multumit de modul in care s-au adoptat legile justitiei.

„Sunt multumit, este un angajament care a fost al Coalitiei, este un drept al Parlamentului. Au fost dezbateri, unele chiar cantate, in Comisia Speciala, la care au fost reprezentanti din multe parti ale acestui sistem. O marte parte din amendamente au fost din partea reprezentantilor magistratilor.

Am auzit si criticile magistratilor si sustinerile magistratilor, noi ne uitam si intr-o parte si-n alta. Este foarte greu ca o lege sa multumeasca pe toata lumea”, a spus Dragnea.

El a refuzat sa comenteze prea mult amendamentele PSD privind codurile penale.

„Este vorba despre o necesitate de a implementa o directiva europeana, mai este pana atunci”, a adaugat seful PSD.

Sursa: aktual24.ro