Dragnea o spune cu subiect și predicat: Guvernul PSD-ALDE își vede de treabă, nu pleacă urechea la vocea poporului – ”Nu ne sperie protestele!”

357

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Mioveni, ca protestele sindicale nu pot determina renuntarea la masura trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care liderul social-democrat a fost intrebat, la o conferinta de presa organizata la Uzinele Dacia, cum comenteaza faptul ca premierul Mihai Tudose ar fi anuntat, dupa intalnirea cu sindicalistii, ca este dispus sa ia in calcul renuntarea la aceasta masura.

„Eu zic ca discutam, inca nu a dat verdictul, deci mai avem o speranta. Deci mai avem o speranta, daca ia in calcul, mai avem o speranta. Daca ne primeste la discutii, da, daca nu, domnul Hossu (presedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu — n.r.) sa conduca dumnealui guvernul, e foarte simplu. Nu putem sa renuntam la orice masura care ajuta salariatii din Romania pentru ca ne speriem de un protest”, a spus Liviu Dragnea.

Cateva mii de reprezentanti ai sindicatelor din mai multe domenii de activitate au protestat miercuri, in Piata Victoriei din Capitala, in fata Guvernului, nemultumiti, printre altele, de masura autoritatilor de a transfera contributiile de asigurari din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

O delegatie a protestatarilor prezenti la mitingul din Piata Victoriei a fost primita la discutii la sediul Guvernului.

Sursa: aktual24.ro