Dragnea-Olguta-Grindeanu, TOTI TAC MALC AZI! Se depune ori ba proiectul LEGII SALARIZARII in Parlament?

550

Proiectul legii salarizării unitare ar putea fi depus astăzi în Parlament, după trei amânări, după cum a anunțat, săptămâna trecută, liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Am stabilit să depunem luni legea salarizării (în Parlament – n.r.). (…) Foarte mulţi oameni au început să înţeleagă ce este în acea lege. Ceea ce ne-a interesat şi m-a interesat, ca legea să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate înţelege ce e în ea”, a declarat Dragnea săptămâna trecută.

El a adăugat că este posibil ca proiectul iniţial să sufere foarte mici modificări.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, tot săptămâna trecută, că dezbaterea legii salarizării unitare în Parlament este un lucru benefic pentru ca sistemul să fie repus pe o bază corectă şi echitabilă.

„Legea salarizării e o măsură pe care trebuie s-o adoptăm. Faptul că aceste săptămâni sunt folosite pentru a primi amendamente, a se discuta foarte mult în Parlament, e un lucru foarte bun. Cred că greutatea unei asemenea legi, impactul pe care o asemenea lege îl are asupra vieţii tuturor românilor e mai bine susţinut de o dezbatere în forul care trebuie să dezbată şi să adopte legi, şi anume Parlamentul României. Faptul că acest lucru se va desfăşura acolo, cu amendamente, cu discuţii, cu tot ceea ce înseamnă dezbatere parlamentară e un lucru foarte bun, fiind asumată această lege nu de un partid, ci de coaliţia care susţine această (guvernare – n.r.)”, a declarat Grindeanu

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, arăta că PSD-ALDE se află „între ciocan şi nicovală” cu Legea salarizării unitare şi se declara sceptică asupra capacităţii social-democraţilor de a livra ce promit.

De asemenea, ea anunţa că PNL va depune amendamente la legea salarizării unitare atunci când PSD sau Guvernul îşi vor asuma public proiectul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos