Circ Media

Dragnea ”patriotul”, isi permite din salariul de bugetar un weekend in insulele Maldive! Iohannis a optat pentru un festival cultural dintr-un sat transilvanean!

Presedintele Klaus Iohannis participa duminica, in localitatea Crit, la manifestari organizate in cadrul celei de-a V-a editii a Saptamanii Haferland, un festival cultural dedicat promovarii zonei sasesti din Transilvania, scrie aktual24.ro.

„Aceasta comunitate recapata vigoare si intreaga regiune a intrat realmente intr-un proces de revigorare, de refacere a atractiei, de crearea unei atractii pentru turisti pe care poate nu a avut-o in aceasta forma inainte. (…) Este un exemplu extraordinar de frumos si acesta este motivul principal pentru care am venit aici, sa arat ca noi vedem aceste initiative, le salutam si speram sa fie preluate si de altii aceste modele”, a declarat, duminica, presedintele Klaus Iohannis.

El a apreciat implicarea omului de afaceri Michael Schmidt, un sas originar din Crit, in revigorarea zonei, prin fundatia pe care o patroneaza.

Seful statului a participat si in urma cu o saptamana, in Piata Mare din Sibiu, la Intalnirea sasilor transilvaneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizata dupa 1990.

Saptamana Haferland, care a inceput miercuri, reuneste concerte in biserici fortificate, piese de teatru, proiectii de film in aer liber, demonstratii de traditii populare, brunch-uri cu preparate sasesti, precum si un bal sasesc.

Haferland se desfasoara pana luni in localitatile Archita, Roades, Homorod, Viscri, Bunesti, Saschiz, Mesendorf, Rupea, Crit si Cloasterf.

haferlandhaferland2haferland3haferland4haferland5

Potrivit Realitatea TV, presedintele PSD, Liviu Dragnea, isi petrece concediul in Insulele Maldive, in acelasi loc fiind si in vacanta de Paste.

Spre TOP