Dragnea pozează în chip de erou și minte cu nonșalanță: PSD nu vrea decât să elibereze Justiția de sub tutela politicului!

205

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la România TV, că nu consideră că este necesară o ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale, apreciind că acestea trebuie dezbătute în Parlament.

El a spus că motivaţia PSD de a insista pentru modificarea rapidă a Legilor Justiţiei este dorinţa de a elibera Justiţia de sub tutela politicului.

„În 2005, legile Justiţiei au fost adoptate pe repede înainte şi brutal şi au făcut ca Justiţia să fie supusă presiunii politicii. Noi o eliberăm acum. Nu putem spune că presiunea politicului nu s-a văzut: sunt atâtea dovezi de decizii judecătoreşti greşite“, a declarat Liviu Dragnea.

„Nu cred că e nevoie de ordonanţă de urgenţă pentru că şi aceste iniţiative legislative trebuie adoptate după dezbateri. Nici nu sunt de acord să facem o sesiune extraordinară, nu cred că se impune”, a afirmat Liviu Dragnea la România TV.

El a precizat că aceasta nu exclude posibilitatea ca parlamentarii din comisia specială să se întrunească totuşi în vacanţa parlamentară.

Dragnea a anunţat vor mai avea loc modificări ale codurilor penale impuse de decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi de decizii CEDO.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat în urmă cu o săptămână,  la Parlament, că Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie va trebui transpusă ”mot-a-mot” în codurile penale din România, precizând că dacă Parlamentul nu va face acest lucru în timp util, Guvernul va trebui să intervină.

Anterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declarase în faţa comisei speciale pentru legile Justiţiei că Directiva Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă, iar dacă Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi îndreptăţit să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale.

Sursa: Adevarul