Dragnea: ”Primarii PSD si membrii guvernului vor raspunde doar in fata votantilor. DNA sa-si vada de treaba!”

466

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în urma deciziei CCR de săptămâna trecută, instituţiile de control şi de forţă nu mai pot să vină la primari sau la membri ai Guvernului şi să-i întrebe de oportunitatea unui act sau a unei decizii, ci doar de legalitatea sa.

„Motivarea deciziei CCR statuează un lucru despre care vorbesc de foarte mulţi ani, stabileşte o delimitare clară între oportunitate şi legalitate, nu e vorba doar de miniştri, ci şi de primari, aleşi locali. De prea multe ori majoritatea instituţiilor publice de control din România, Curtea de Conturi, parchete, alte instituţii au venit să întrebe primarul de ce a făcut drumul ăla, nu celăllalt. Cred că această decizie a CCR ar trebui luată în seamă în mod serios. Ce legi vor trebui modificate, vor fi modificate, primarul trebuie să răspundă doar de legalitate, nu poate fi controlat pe oportunitate”“, a declarat Liviu Dragnea, la o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Mai mult, liderul PSD a precizat că primarul ar trebui să răspundă pentru modul cum prioritează proiectele instituţiei doar în faţa votanţilor, cei care îl pot taxa. „Primarul trebuie să răspundă doar în ceea ce priveşte legalitatea, nu şi în ceea e priveşte oportunitatea. Există intrumente de control, votul cetăţenilor“, a mai spus Dragnea, citat de antena3.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos