Dragnea: Propaganda lui Băsescu reîncălzeşte ciorba privind averea mea şi-mi atacă familia

235

„Afacerile din Turnu- Măgurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurorii Parchetului General. Ancheta a fost deschisă în această primăvară, ca urmare a unei sesizări făcute de inspectorii ANAF privind infracţiunea de evaziune fiscală la hotelul Turris”, a scris miercuri EVZ. „Bombonica (soţia lui Dragnea, n.r.), o femeie discretă, care nu iese în public, deţine afaceri ce îl dau pe baronul de Teleorman pe mâna Parchetului. Ea deţine 98,62% din acţiunile Hotelului Turris. Afacerile dubioase ale societăţii sunt făcute direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei. Societatea trebuie să plătească statului 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, impozit pe profit şi penalităţi aferente impozitului”, spun jurnaliştii.

În replică, Liviu Dragnea spune că acuzaţiile sunt vechi, iar aşa zisele afaceri dubioase şi plăţi restante către stat nu au fost confirmate şi în instanţe. „În cursul zilei de azi, am constatat că mașina de propagandă a PDL și a domnului Băsescu a început campania electorală cu un atac furibund împotriva mea. E un atac care are loc cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale și e îndreptat împotriva mea pentru că eu sunt șeful de campanie al USL. (…) Este clar că s-a început deja campania electorală și văd că adversarii noștri recurg iar la manipulări și atacuri abjecte. Merg atât de jos încât încep să atace membri din familie. Nu se mai luptă ca de la bărbat la bărbat. Se reiau niște acuzații vechi formulate în urma unui control financiar abuziv comandat de fostul prefect Nițulescu împotriva firmei la care este acționar soția mea. În realitate, există trei hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care spun că acele controale au reprezentat un abuz și că nu au fost nimic ilegal în speța respectivă. Există trei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile care au anulat toate sancțiunile și acuzațiile formulate în mod abuziv de cei care au făcut acel control”, susţine liderul PSD.

„Mai mult, ANI – care nu poate fi bănuită că mă simpatizează – m-a cercetat timp de trei ani, inclusiv în legătură cu acest subiect, iar după ce au verificat tot ce era de verificat, au fost nevoiți să dea o rezoluție prin care spun că nu e nimic în neregulă cu averea mea, că nu mă aflu în nicio relație de incompatibilitate și că nu există nici un caz de conflict de interese în ceea ce mă privește”, continuă el.

„Văd însă că cei care mă atacă nu țin cont de aceste realități. Vor continua să reîncălzească aceeași ciorbă care a mai fost servită, fără succes, opiniei publice din România”, acuză liderul PSD.

Dragnea le transmite celor care au pus la cale acest atac că nu au reușit și nu vor reuși să îl intimideze şi nu îl vor opri. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos