Dragnea ravneste la sefia ALDE! Surse: liderul PSD s-ar folosi de SOV pentru a-l arunca pe Tariceanu din barca direct in puscarie!

335

Informatie senzationala publicata de Curentul. Astfel, in incercarea de a face intelegeri cu procurorii pentru a primi reduceri de pedeapsa, Sorin Ovidiu Vintu l-ar fi denuntat pe Calin Popescu Tariceanu. Aceasta informatie vine in contextul in care Vantu asteapta luni pronuntarea definitiva a instantei intr-un alt dosar in care este implicat.

Aflat dupa gratii , unde executa ani grei de inchisoare, Sorin Ovidiu Vintu asteapta pronuntarea definitiva in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA.

La fond, Vintu a primit o pedeapsa de 10 ani si 2 luni de inchisoare iar liderul de sindicat Liviu Luca a primit 10 ani, ambele cu executare. Potrivit Curentul, de mai bine de un an, Vintu incearca sa faca intelegeri cu procurorii care ii instrumenteaza diverse dosare, pentru a primi posibile reduceri de pedeapsa.

Ce relatie a avut de fapt SOV cu Realitatea TV?

SOV nu a fost niciodata proprietarul societatilor PSV – REALITATEA Media. Acest lucru este dovedit prin hotarari ramase definitive din dosarele penale, unde Vintu a si fost condamnat la ani grei de inchisoare. Inca din anul 2012, actionarii PSV Gusa – Pacuraru au facut plangere penala impotriva lui Vintu, atasand la dosar toate documentele care-l incrimineaza pe acesta, inclusiv diversele declaratii olografe la care face referire SOV astazi, cautand sa le dea conotatii care sa-l avantajeze pe el. O dovada a faptului ca astazi SOV cauta sa induca in eroare factorii interesati, este si ca Maricel Pacuraru fiind audiat intr-unul din dosarele lui SOV, referitor la chiar la una dintre acele declaratii olografe, a fost creditat de catre justitie prin declaratia sa, dosarul finalizandu-se cu 7 ani de inchisoare pt SOV. Cand si cine a bagat in insolventa Realitatea Media? Realitatea a intrat in insolventa in septembrie 2011, sub bagheta tandemului SOV – Elan Schwartzenberg, fiind inregistrata in acel moment cu o datorie la masa credala de cca 300 mil ron ( astazi, la 7 ani distanta Realitatea Media mai are o datorie de sub 130 de mil ron). In dosarele cauzei, apare ca acest cuplu SOV – Elan Schwartzenberg, asistati fiind de avocatii Gheorghe Piperea si Arin Stanescu au falsificat de fapt o creanta de 100 de mil ron, acest lucru fiind dovedit in instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Acest fals este cercetat astazi de catre DNA, sub aspectul savarsirii infractiunilor penale, fiind evident ca societatea BlueLink (actionarul majoritar al Realitatea Media) si-a vandut creanta societatii E Boutique ( firma maghiara detinuta prin interpusi de Elan Schwartzenberg) intr-un mod fraudulos pt a induce erori voite la masa credala .

Celebrul dosar Realitatea de la DNA, in care Vintu are calitatea si de invinuit si de reclamant, este un dosar in care apar si celebrii Codrut Marta si Elan Schwartzenberg, acestia fiind inregistrati ca prieteni de afaceri care au pus la cale un mecanism de finantare a Realitatea Media prin sume obtinute din evaziune fiscala. Maricel Pacuraru, avand in vedere aceste fapte a cerut disjungerea dosarului, iar in cazul in care se vor descoperi neregulile reclamate de SOV, acestea sa fie cercetate separat.

Situatia lui SOV

Astazi SOV executa ani grei de puscarie, rezultati din patru dosare penale cu hotarari definitive, urmand si alte posibile condamnari in viitorul apropiat. Doar in urma hotararilor din cele patru dosare, pe latura civila, SOV datoreaza statului cca 350 mil de euro; toate bunurile si proprietatile lui si ale intregii familii sunt puse sub sechestru, fara a fi executate, lucru curioa cata vreme in dosare similare ( ex.Dan Voiculescu) au fost executate bunurile aflate in proprietatea acestuia la doar o luna de la pronuntarea hotararii definitive. Un alt element interesant este ca in urma infractiunilor penale comise de SOV, hotararile definitive au distrus vietile a cca 100 de persoane, persoane care platesc prin ani grei de puscarie in dosarele FNI, PSV, ASTRA, POSTA, SINDICAT, BRS, BID, etc, acestia raspunzand si cu averile lor. Socant este ca aceste persoane condamnate penal si civil, nu au beneficiat in plan financiar in urma faptelor penale, toti banii ramanand la Vintu.

De mai bine de un an, cu o disperare frenetica, SOV incearca sa faca intelegeri cu procurorii care ii instrumenteaza diverse dosare, pentru a primi posibile reduceri de pedeapsa.

Chiar zilele trecute, SOV s a prezentat la DNA in dosarul lui Bogdan Olteanu, nu in simpla calitate de martor asa cum a relatat presei, ci pentru a-l denunta chiar pe Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

In acest dosar, Tariceanu chiar ar putea intampina probleme serioase, intrucat si Ionut Eftime, cel care l-a denuntat initial pe Bogdan Olteanu, a fost convins de SOV sa-i confirme denuntul referitor la Tariceanu. Eftime este coleg de inchisoare la penitenciarul Rahova iar comunicarea cu SOV a fost in ultima perioada una facila.

Chiar maine, 02.04.2018 urmeaza pentru SOV pronuntarea definitiva intr-un dosar ce implica sindicatele si unde cel mai probabil va primi o noua condamnare, situatie in care, prin contopirea cu celelalte pedepse, SOV risca sa se alature “clubului select” de infractori cu pedepse de peste 10 ani. Astazi, SOV provoaca amuzamentul colegilor de penitenciar purtand la piept un carton pe care scrie “n-am nimic de dat”, cautand cu disperare sa le demonstreze colegilor de carcera ca inca are contacte in lumea puterii.

Alexandru Cautis: Vintu este folosit de Dragnea

Invitat la Realitatea TV, jurnalistul Alexandru Cautis a explica tca, din informatiile sale, Vintu este folosit de Liviu Dragnea, care vrea sa scape astfel de Tariceanu.

”Vintu nu are nicio opreliste in a denunta pe cineva. Eu am avut un interviu cu el si a spus: Nu voi pregeta sa denunt pe orice mafiot, pentru ca am urmatorul principu: decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta”.

”De ce a asteptat pana acum insa? Eu cred ca tot dinspre Liviu Dragnea vine aceasta dorinta de a face denuntul. Domnul Dragnea vrea sa mai scoata pe cineva in decor – pe Tariceanu. Pentru ca simte ca ar putea sa preia controlul ALDE. Spre ALDE se indreapta acum nemultumitii din PNL si PMP. Dragnea a mirosit ca ar avea un mare avantaj daca ar prelua controlul ALDE. Si s-a gandit sa il foloseasca pe Vintu ca interpus pentru a-l arunca din tren pe Tariceanu. El l-a convins cu promisiuni desarte. Ma mira ca domnul Vintu si-a pierdut inteligenta consacrata, de ce sa mearga pe mana unui om vulnerabil cum e Dragnea?”, a spus Cautis.

Sursa: realitatea.net