Dragnea: ”Regret ca am cedat propunerii PSD Arges de a semna candidatura lui Catalin Radulescu in Parlament!”

477

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Timisoara, ca nu detine acasa o arma si ca nu stie ce ar putea face cu ea, facand referire la declaratiile deputatului social-democrat Catalin Radulescu, in cazul caruia a spus ca va cere suspendarea din PSD pentru o perioada determinata.

Liderul PSD a adaugat ca regreta ca a cedat propunerii PSD Arges de a semna candidatura lui Radulescu pentru actualul Parlament.

Intrebat daca detine o arma acasa, Liviu Dragnea a declarat, intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul Consiliului Judetean Timis, ca nu detine o arma si ca regreta declaratiile colegului sau Catalin Radulescu, potrivit News.ro.

„Nu am arma acasa si chiar este importanta intrebarea. Nu stiu ce as face cu ea. Eu regret ca colegul nostru a avut o asemenea atitudine si regret ca am cedat propunerii PSD Arges de a semna candidatura lui pentru acest Parlament. Voi propune cel putin suspendarea din PSD pe o perioada determinata. Afirmatiile acestui deputat sunt inacceptabile”, a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat, de asemenea, daca asteapta demisia deputatului Catalin Radulescu din PSD, Liviu Dragnea a precizat: „Eu tot trimit semnale”.

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus, intr-un interviu pentru Adevarul, ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: „De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: „Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat”.

Marti, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis dosar penal in cazul declaratiilor deputatului PSD Catalin Radulescu si face cercetari pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Si Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat dupa declaratiile lui Radulescu si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor.

Vineri, politistii argeseni au anulat permisul de port-arma al deputatului Catalin Radulescu, dupa ce au verificat, la locuinta acestuia, modul in care sunt detinute armele si au constatat ca parlamentarul pastra fara piedica mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a detine munitie si au descoperit si munitie care nu se potriveste armei de vanatoare pe care Radulescu o detinea legal.

Tot vineri, liderul filialei judetene PSD Arges, Serban Valeca, a spus ca declaratiile deputatului Catalin Radulescu au adus „un prejudiciu imens” PSD, dar ca filiala nu a convocat Biroul Permanent Judetean pentru a discuta atitudinea acestuia intrucat a avut alte prioritati.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara ca este „foarte putin probabil” ca deputatul Catalin Radulescu sa mai ramana in PSD, in conditiile in care afirmatiile sale privind protestatarii sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sanctiunea maxima, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos