Mai mult

  Dragnea scutura bugetul de stat in buzunarele Consiliului Judetean Vrancea: 4.2 milioane euro pentru a organiza ”Vrancea eroica”!

  9,533FaniÎmi place

  Deputatul PNL Marius Bodea acuza Guvernul Tudose ca isi bate joc de ieseni. Guvernul a alocat o suma importanta aautoritatilor din Vrancea cu ocazia Centenarului Primului Razboi Mondial, insa Iasul, care a fost ‘capitala renasterii nationale’ nu a primit nimic, scrie aktual24.ro.

  „Guvernul a alocat 4.2 milioane euro pentru autoritatile locale din judetul Vrancea pentru a organiza in vara acestui an Centenarul Primului Razboi Mondial – Vrancea eroica. Aproximativ 71% din acesti bani vor fi folositi pentru ‘lucrari de interes public’, precum asfaltarea unui drum judetean, construirea unui parc si a doua poduri.

  Iasul, care a jucat un rol fundamental in Primul Razboi Mondial, fiind ‘capitala renasterii nationale’, este complet ignorat de Guvernul Romaniei”, a scris deputatul PNL Marius Bodea.

  „Comunitatea noastra este batjocurita de autoritatile centrale”, a adaugat Bodea.

  Potrivit hotararii, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 19.361.000 lei, care vor fi alocate judetului Vrancea in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea evenimentului „Centenarul Primului Razboi Mondial – Vrancea eroica – Anul Marasti, Marasesti, Oituz”

  Actiunile vor fi coordonate de Consiliul Judetean Vrancea.

  Banii vor fi folositi pentru manifestari si actiuni comemorative, stiintifice si cultural-artistice. In Vrancea va fi organizata o expozitie fotografica, o gala de film, concursuri si alte actiuni, care vor costa aproximativ 3,7 milioane lei.

  O alta parte a banilor va fi folosita pentru actiuni de restaurare, reabilitare si conservare a monumentelor, precum ansamblul Statuia Victoriei de la Tisita – Marasesti, reabilitarea si amenajarea parcului Joffre, din Marasesti, si refacerea marcajelor bataliilor de pe teritoriul judetului realizate dupa Primul Razboi Mondial. Aceste cheltuieli se ridica la 1,8 milioane lei.

  Restul banilor, 13,8 milioane lei, vor fi folositi pentru „lucrari de interes public”, potrivit hotararii.

  Astfel, se vor realiza lucrari pentru realizarea unui pod armat pentru paraul Alba, in satul Racoasa, de 4,8 milioane lei, lucrari de intretinere si asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrari de realizare a unui pod peste paraul Dragomira, la Soveja, in valoare de 4 milioane lei, si realizarea unui Parc al Memoriei Nationale, „Stejarii Romaniei- 100 de ani de istorie si demnitate”, cu 335.000 de puieti de stejar, in valoare de 3 milioane de lei.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...