Dragnea: „Si ce daca Kovesi va fi demisa? E vorba de o functie. Cu sau fara aceasta functie Romania nu crapa, nu se inchide!”

732

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Romania TV, ca „Romania nu crapa, nu se inchide” daca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar vor fi schimbati din functii.

Intrebat despre „analiza” pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, o realizeaza in privinta activitatii conducerii DNA si a Parchetului General, Dragnea a inceput sa il laude pe ministru.

„Astept si eu ca si multi romani, punctul de vedere al ministrului Justitiei. Daca acel om a zis ca face o evaluare – un om cu pregatire juridica, cu pregatire constitutionala, caruia cu greu ii contesti calitatile si probitatea – deci, cred ca va face o evaluare profesionista si cred ca ar trebuie sa il lasam sa o faca. Cred ca domnul ministru va face ceea ce crede ca se cuvine sa faca, nu ca il influenteaza cineva, decizia va fi data de propriile lui convingeri”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a mentionat apoi ca „Romania nu crapa, nu se inchide” daca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar vor fi schimbati. Intrebat daca va sustine o eventuala decizie a lui Toader de a cere inlocuirea celor doi, Dragnea a raspuns: „Despre ce decizie posibila e vorba, doamna? Sa se desfaca Romania, sa intram intr-un razboi, sa inchidem granitele, sa facem vreo nenorocire? E vorba de doua functii. Cu aceste functii sau fara aceste functii, Romania nu crapa, nu se inchide”.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat recent ca este „foarte multumit” de activitatea Laurei Codruta Kovesi si a lui Augustin Lazar, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos