Dragnea si Tariceanu incearca mazilirea lui Daniel Constantin!

609

În coaliția de guvernare apele nu sunt tocmai liniștite, iar la ultima ședință a liderilor spiritele erau să dea în clocot foarte rapid, din cauza tensiunilor existente între Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu, copreședinții ALDE.

Cei doi sunt la cuțite din cauza Congresului ALDE, pentru că nu reușesc să se pună de acord cu organizarea acestuia. Călin Popescu Tăriceanu ar vrea un Congres cât mai rapid și cu alegerea directă a președintelui unic al partidului, în timp ce Daniel Constantin își dorește un Congres organizat de jos în sus, în așa fel încât prima oară să se facă alegeri în organizațiile din fiecare județ și abia la final să se organizeze Congresul extraordinar prin care se va alege nou președinte unic al ALDE.

Atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Daniel Constantin își doresc să candideze la funcția de președinte unic. Pe actuala sctructură a partidului, Tăriceanu are avantaj clar. Dacă va permite organizarea de alegeri în filiale riscă să piardă hățurile din mână în defavoarea lui Daniel Constantin.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a asistat ca un simplu spectator la aceste discuții și le-a cerut celor doi copreședinți să ajungă la o înțelegere și să rezolve problema cât mai rapid. Dragnea le-a reamintit că în perioada următoare coaliția de guvernare are de finalizat proiecte importante și au nevoie de toate forțele.

Practic, intervenția lui Dragnea este una în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care își dorește o rezolvare cât mai rapidă a problemei și organizarea Congresului extraordinar ALDE în această primăvară, informeaza stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos