Dragnea si Valcov pun la cale strategia prin care vor sa devalizeze bugetul de stat!

308

Marea problema a lui Liviu Dragnea cu Tel Drum pleaca de la presupusa fraudare a fondurilor europene. De cand a preluat PSD de la Victor Ponta si a inceput pregatirea guvernarii, Liviu Dragnea si loialii sai, in frunte cu Darius Valcov, au pus bazele teoretice ale unui sistem care sa le ofere acces practic nelimitat la fonduri – orice tip de fonduri, nu doar europene – fara pericolul supravegherii OLAF. De la inceputul guvernarii, in ianuarie 2017, a inceput operationalizarea strategiei.

Omul care executa planul este Darius Valcov, premierul din umbra cu biroul in Palatul Victoria si membru de vaza al Grupului de la Scrovistea, locul preferat de un grup restrans, de unde Liviu Dragnea conduce de facto Romania, scrie g4media.ro.

Cei cinci pasi mari ai strategiei sunt:

1. Scoaterea marilor proiecte de infrastructura din programele finantate cu fonduri UE sau de Banca Mondiala. Motivul? Fondurile de la bugetul Romaniei sunt mult mai netransparente, mai usor de delapidat. Problema Tel Drum a venit de la OLAF, care urmareste cu maxima atentie modul in care sunt cheltuite fondurile europene. Exemple de proiecte scoase de pe fondurile europene sau Banca Mondiala si pe care le vrea facute in PPP: autostrada Comarnic – Brasov, spitale regionale in Timisoara si Braila-Galati, autostrada Sudului, autostrada Targu Mures – Iasi.

2. Asigurarea finantarii acestor proiecte realizate in parteneriat public – privat cu fonduri din trei surse principale: 1. direct de la buget; 2. Bani de la Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii. 3. Taxele si impozitele platite de companiile care vor extrage gazele din Marea Neagra.

3. Crearea unei institutii care, pe sub radar, sa gestioneze aceste mari afaceri. E vorba de Comisia Nationala de Prognoza, transformata prin modificari legislative consecutive intr-un mini-guvern care va gestiona PPP-urile si va avea inclusiv puterea de a face exproprieri. De ce Comisia Nationala de Prognoza? Pentru ca e condusa de unul dintre cei mai obedienti si flexibili demnitari, Ion Ghizdeanu, pastrat in functie de ultimii opt premieri ai Romaniei.

4. Slabirea institutiilor din justitie care investigheaza actele de coruptie si, mai ales, abuzul in serviciu (adica exact infractiunea cel mai des intalnita la licitatiile trucate). Vezi si prestatia Adinei Florea de la audierile in CSM referitoare la abuzul in serviciu

5. Modificarea legislatiei care priveste abuzul in serviciu, cu acelasi scop: protejarea infractorilor care delapideaza fondurile.

Citeste mai mult pe g4media.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos