Dragnea simte ca se strange latul! „Pentru mine a fost socant si ulterior sa urmaresc ce a spus cu presiune clara asupra judecatorilor”

194

Presedintele PSD s-a declarat, duminica seara, socat de declaratia sefei instantei supreme, potrivit careia, pana in septembrie, judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie sa motiveze toate condamnarile. Liviu Dragnea a spus ca e vorba de o presiune clara asupra judecatorilor.

„Am vazut-o pe doamna Tarcea, presedinta iCCJ. Pentru mine a fost socant si ulterior sa urmaresc ce a spus cu presiune clara asupra judecatorilor. A spus-o cu subiect si predicat ca se face presiune sa se faca motivarea mai repede, judecarea mai repede”, a declarat liderul PSD, la Romania Tv.

Reactia presedintelui social democratilor vine dupa ce presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca le-a cerut tuturor judecatorilor din subordine ca, pana in septembrie, sa motiveze toate condamnarile. „Din punctul meu de vedere, este imposibil la inalta Curte, cel putin, sa respecti termenul de motivare de 30 de zile. S-au luat tot felul de masuri administrative, in prezent a fost redus mult numarul de dosare care au fost intarziate la motivare. Am acordat termen pana la 1 septembrie tuturor sa profite de vacanta judecatoreasca si sa-si termine stocul de dosare de redactat. in caz contrar, vor suporta consecintele legii, respectiv voi sesiza Inspectia Judiciara, lucru pe care l-am mai facut si in alte situatii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a declarat anterior Cristina Tarcea, la Realitatea Tv.

Liviu Dragnea a mai spus, duminica, ca cel care beneficiaza de pe urma condamnarii sale este statul paralel, al carui reprezentant este presedintele Klaus Iohannis.

„S-a tot vorbit despre asta (cine este beneficiarul condamnarii in prima instanta a lui Liviu Dragnea -n.r.). Statul subteran, paralel, iar beneficiarul este Iohannis cu toti cei din jurul lui, procurori, ofiteri de informatii, SPP. (Klaus Iohannis -n.r.) Nu vede altceva decat al doilea mandat. Daca l-ar fi interest Romania, ar fi tinut cont de apelurile mele publice a discuta in trei, si cu domnul Tariceanu, sa ne vedem ca sa ne punem de accord. Ce am vazut in schimb: premierul sa isi dea demisia, eu m-am facut ascuns cu niste evrei, plangere penala impotriva premierului”, a mai spus liderul PSD.

Sursa: Mediafax