Dragnea, veste ȘOC pentru România: modificăm Constituția cu orice risc, chiar dacă rămânem fără prieteni în Europa!

599

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, ca referendumul pentru modificarea Constitutiei, in sensul definirii familiei, va avea loc cu „orice risc”, chiar daca va ramane fara prieteni in Europa.

„Noi am aprobat legea care modifica legea referendumului in Camera Deputatilor. Urmeaza votul final in Senat, apoi organizam referendumul. Sfarsit de octombrie, inceput de noiembrie. Sa fim cat mai multi la acel referendum. Nu o sa am multi prieteni in Europa, dar pentru mine asta nu e negociabil. Macar aici poate suntem lasati sa ne spunem punctul de vedere”, a declarat, vineri, Dragnea.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul de modificare si completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Proiectul prevede in primul rand ca referendumul de revizuire a Constitutiei trebuie sa aiba loc in termen de 30 de zile de la adoptarea de catre Parlament a initiativei de revizuire.

„Cetatenii Romaniei sunt chemati sa-si exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire, in conformitate cu prevederile art.151 alin.(3) din Constitutia Romaniei. Guvernul stabileste, prin hotarare, data referendumului si aduce la cunostinta publica, de indata, prin mijloace de comunicare in masa, aceasta data”, se arata in proiect.

Initiativa legislativa mai prevede ca proiectul legii constitutionale, adoptat de catre fiecare camera a Parlamentului sau de catre camerele reunite, in caz de divergenta, se trimite in termen de doua zile Curtii Constitutionale, care procedeaza potrivit legii.

„Daca se constata ca initiativa legislativa de revizuire depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, procedura urmand a fi reluata”, se mai arata in text.