Dragnea vrea sa indese piata libera din Romania in cusca PSD! ”Un om de paie la indemana lui Daddy” va fi instalat la Consiliul Concurentei!

Comisia juridica si Comisia de industrii din Camera Deputatilor au adoptat un amendament al PSD, care prevede ca presedintele Consiliului Concurentei trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani. Opozitia sustine ca aceasta este o incercare a PSD de a aduce sub control propriu inca o institutie a statului.

”Presedintele trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, in care a facut dovada inaltei sale competente profesionale si manageriale”, prevede amendamentul, depus la proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei.

Potrivit Digi24, un alt amendament prevede ca „membrii Consiliului Concurentei sunt numiti prin decret de catre presedintele Romaniei, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor doua Camere”. In forma actuala a legii, numirea membrilor Plenului Consiliului Concurentei se realizeaza de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, cu avizul Guvernului si dupa audierea candidatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Opozitia critica dur aceste schimbari.

“In Comisia juridica s-a discutat din nou modificare a legii Concurentei in sensul in care PSD-ul doreste cu orice chip sa puna mana pe Consiliul Concurentei, pentru a-si instala probabil la conducerea acestei institutii fundamentale pentru garantarea unei piete libere in Romania un lacheu. S-a procedat la discutarea unui proiect de lege care a venit de la Senat alterat, modificat cu pixul, tot la Comisia juridica se afla un alt proiect de lege in care Camera Deputatilor este Camera decizionala. Si am ridicat in cadrul sedintei problema competentei Camerelor, in sensul in care nici acum cei de la PSD nu s-au hotarat daca Senatul este Camera care trebuie sa adopte decizia in aceasta materie a concurentei sau Camera Deputatilor”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Andronache sustine ca, prin noile prevederi, Consiliul Concurentei devine o structura “decorativa”, iar presedintele Romaniei este exclus din numrirea conducerii institutiei, astfel ca va fi instalat “un om de paie la indemana lui Dragnea”.

De asemenea, daca amendamentele intra in vigoare, actualul presedinte al Consiliului, Bogdan Chiritoiu, va fi demis, cu mai bine de un an inainte de a-si incheia mandatul.

”Viitorul presedinte al Consiliului Concurentei nu va mai fi stabilit prin procedura aflata acum in vigoare, presedintele Romaniei fiind exclus din aceasta procedura, Parlamentul fiind cel care va decide. Pe cale de consecinta, la conducerea Consiliului Concurentei va fi instalat un om de paie la indemana presedintelui Dragnea. Modificarilee operate astazi sunt relevante in acest sens Este pacat ca o institutie fundamentala prevazuta de Constitutia Romaniei care trebui trebuie sa asigure garantiile necesare pentru desfasurarea unei activitatii concurentiale in materiel comerciala in Romania este aruncata in aer prin aceste modificari”, a mai explicat Andonache.

Sursa: b1.ro

Dragnea vrea sa indese piata libera din Romania in cusca PSD! ”Un om de paie la indemana lui Daddy” va fi instalat la Consiliul Concurentei! was last modified: mai 3rd, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre