După 16 luni petrecute după gratii, pesedistul Adrian Severin dezvăluie că s-a simțit ca peștele în apă la Rahova: ”Mulțumesc tuturor contribuabililor români că și-au luat de la gură pentru asta!”

340

Fostul europarlamentar Adrian Severin a scris pe facebook despre perioada in care a fost inchis pentru coruptie la Penitenciarul Rahova.

„Dragi prieteni si mai putin prieteni,

Am revenit acasa. Acasa iar nu in libertate. Caci am fost mereu liber. Poate chiar mai liber decat sunt acum.

Ieri am trecut din mica puscarie – cea a prizonierilor liberi – in marea puscarie – cea a libertatii prizoniere.

In cele 16 luni anterioare, singurul lucru la care am fost obligat a fost acela de a nu ma misca in afara unui perimetru. Nimeni nu mi-a negat dreptul de a gandi, vorbi si simti liber. Exercitand acest drept am fost in maxima siguranta. Caci, da, penitenciarul Rahova este un penitenciar de maxima siguranta. (Multumesc tuturor contribuabililor romani ca si-au luat de la gura pentru asta.)”, scrie fostul ministru de Externe si europarlamentar din partea PSD.

Acesta se plange ca la puscarie nu a avut contact cu mediul extern. „Orice contact cu lumea din afara (inclusiv asa zisa “liberare”) mi-a anulat confortul acestei securitati, limitandu-mi astfel libertatea.

In comunitatea mica si inchisa de la Rahova am cunoscut timp de 16 luni un respect si o simpatie de care nu m-am bucurat niciodata cu atata intensitate. Acolo, in mijlocul unui ocean de tristete si uneori de deznadejde, am cunoscut bucuria libertatii prin daruire si dragoste jertfelnica. Atat in relatia cu prizonierii “interni”, cat si in cea cu prizonierii “externi” (adica personalul penitenciarului format adesea din ingeri condamnati sa munceasca in infern)”, complteaza Severin.

La finalul postarii, fostul demnitar se victimeaza si isi plange de mila. „Fostul demnitar sutsLa Rahova nu este mlastina societatii romanesti. Aceasta societate a fost adusa a fi mlastina insasi. La Rahova, ca, de altfel, in intregul univers concentrationar romanesc actual – Gulagul Romaniei ingenuncheate, ocupate si umilite, gasiti o mare parte a aurului care pluteste in ea. O prea mare parte.

Adevarat! In inchisori este periferia societatii. Periferia defineste, insa, totdeauna, natura si calitatea centrului. Or, in inchisorile noastre am gasit nu raul, ci binele irosit, instrainat, frustrat. El defineste Romania in esenta ei actuala: irosita, instrainata, frustrata.

Haideti sa o salvam si sa o recuperam impreuna! La o suta de ani de la Marea Unire prioritatea nu este aniversarea, ci salvarea. Altminteri sarbatoarea se va transforma in prohod”.

Sursa: aktual24.ro