După Bombonică, încă un martor cheie în dosarul lui Dragnea și-a recunoscut vina! PUȘCĂRIE scrie pe fruntea lui Daddy!

1314

Anisia Stoica, martor principal in procesul lui Liviu Dragnea, a recunoscut in fata judecatorilor ca seful PSD a fost cel care a angajat-o fictiv in cadrul Consiliului Judetean Teleorman. In depozitia sa, Dragnea a atacat-o urat pe fosta sa angajata.

„La un moment dat, am fost intrebata de presedintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era presedintele partidului, daca s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus ca nu si nici nu stiam cine sa o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni sa intervina la Liviu Dragnea pentru a fi angajata. Forma de a fi remunerata in felul acesta a fost total nefericita, a fost peste capul meu. S-a luat aceasta hotarare sa fiu angajata acestei Directii. Domnul presedinte m-a intrebat, pe holul partidului. A fost o discutie despre organigrama institutiei”, a declarat Anisia Stoica, miercuri, in fata judecatorilor.

„Domnul Dragnea a avut discutii cu niste persoane pe care nu le stiu exact. Mi-a spus ca voi fi angajata in cadrul DGASPC. Mi-a spus ca o sa fie o situatie temporara. S-a creat o discutie atunci, eram nelamurita cu privire la activitatea concreta, unde o sa muncesc, la partid sau la DGASPC Teleorman. Adriana Botorogeanu era deja angajata asa. Nu pot preciza cine mi-a spus ca voi lucra zi de zi la partid”, a mai spus Anisia Stoica in fata instantei.

Ea a spus ca pentru detalii legate de angajarea sa, concursul si bibliografia care trebuia invatata, Dragnea ar fi trimis-o la unul dintre functionarii din CJ Teleorman. „Domnul Dragnea a rostit numele domnului Neagu”, a precizat aceasta.

Judecator: V-a obligat cineva sa faceti asta? Erau consecinte grave?
Anisia Stoica: Puteam sa nu ne ducem, sigur. Am ramas in cadrul partidului. Atat eu, cat si Botorogeanu ne-am dus in cadrul PSD, unde ne-am desfasurat activitatea.
Judecator: Ati spus ca optiunea a fost neinspirata.
Anisia Stoica: Da, asa am spus, sa lucram la PSD si sa fim platiti de DGASPC. Daca stiam, nu faceam acest lucru. Platesc grav prostia asta si imi este rusine cu asta. Nu stiam ca incalc legea penala.

In depozitia sa, Dragnea a spus ar fi cunoscut-o pe Anisia Stoica la un Congres PSD la care au participat mai multi jurnalisti din Teleorman. Discutiile au fost pentru organizarea unui birou de presa in cadrul organizatiei locale a PSD. Ulterior, Anisia Stoica ar fi venit la partid sa discute despre o colaborare.  In momentul in care Dragnea a inceput sa vorbeasca despre ea, Anisia Stoica a parasit sala de judecata.

„La partid veneau diversi oameni. Unii nu aveau studii superioare si voiau sa fie directori de fabrici”, a explicat Dragnea cum veneau oamenii la sediul PSD.

„Stoica m-a intrebat daca putem sa realizam o colaborare intre dumneaei si PSD. N-a fost o discutie foarte lunga. I-am spus ca angajarile la partid le face secretarul executiv (Stuparu, n.red.), iar daca vrea sa colaboreze voluntar cu partidul, din partea noastra nicio problema. Ulterior, la o sedinta de Birou Permanent, dupa ce s-a terminat sedinta, erau si alti membri de partid acolo, doamna Stoica mi-a spus ca trebuie sa aiba un venit si daca se poate angaja la partid.

I-am spus ca din cate stiu nu se poate angaja si i-am spus sa-si caute un loc de munca. Ca nu se poate baza pe partid pentru a avea venituri. Nu i-am cerut Anisiei Stiica sa mearga sa se angajeze la DGASPC si in fapt sa ramana la partid. Nici nu am vorbit cu cineva de la DGASPC sa fie angajata acolo. Nu am vorbit nici cu Floarea Alesu, nici cu Ionel Marineci (directori la DGASPC Teleorman – n.red) cu privire la angajarea sau mentinerea Anisiei Stoica in functie”, a negat vehement Dragnea, acuzatiile DNA.

Liderul PSD a negat si cea de-a doua acuzatie, privind mentinerea in functie a celor doua secretare PSD, prin interventii la sefii DGASPC. „Neg categoric o astfel de determinare sau influentare”. „Precizez faptul ca eu nu am stiut ca cele doua angajate nu veneau la serviciu. Nu mi-a adus nimeni la cunostinta asta. Insa este adevarat ca le vedeam la sediul PSD cand aveam Biroul Permanent, o data sau de doua ori pe luna.

Eu tuturor persoanelor de la sediul PSD le precizam ca trebuie sa aiba un serviciu, activitatea la partid bazandu-se pe voluntariat. Intrebam: Aveti un loc de munca? Asta va aduce painea acasa! Nu de la partid”, a tinut sa precizeze Dragnea. Botorogeanu i-ar fi spus la un moment dat ca este angajata la DGASPC. „La vremea aceea nu erau niste persoane importante. Ele acum sunt cunoscute in mass-media. Nici macar la nivelul orasului Alexandria nu erau cunoscute”.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos