Dupa ce a starnit tsunamiul cu decizia de a muta Ambasada Romaniei din Tel Aviv la Ierusalim, Daddy o face pachet pe slugarnica Dancila si o trimite in Israel!

327

Viorica Dancila va efectua, miercuri si joi, o vizita-fulger in Israel, potrivit unor surse citat de Mediafax, dupa ce saptamana trecuta Guvernul a adoptat un memorandum pentru mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica Dancila va efectua o vizita de doua zile in Israel, in cursul acestei saptamani, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Vizita premierului vine dupa ce, saptamana trecuta, Liviu Dragnea a anuntat ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea efectiva a ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Noi, practic, ne prefacem de ani de zile, toti, ca avem ambasada la Tel Aviv, dar, de fapt, personalul diplomatic face naveta la Ierusalim. In fapt, activitatea ambasadei Romaniei, de exemplu, zilnic, se desfasoara la Ierusalim, nu in Tel Aviv. Are o valoare simbolica uriasa acest gest al nostru. In primul rand, o valoare simbolica pentru un stat care are o influenta nemaipomenit de mare in lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relatii speciale de foarte multi ani. Un stat in care sunt peste 500.000 de romani care traiesc acolo. Are o valoare foarte mare pentru administratia americana, suntem practic a doua tara care face acest anunt. Este aceasta decizie luata, pentru care eu am iesit prima data, o sustin, Guvernul a actionat in consecinta si incep procedurile”, a anuntat presedintele PSD, joi seara.

Sursa: Digi24