Ludovic Orban, presedintele PNL, nu este deloc impacat cu faptul ca premierul Viorica Dancila are o relatie buna cu omologul israelian. Dupa ce i-a facut plangere penala la DIICOT, pe tema mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, Orban o critica din nou pe Dancila pentru intalnirea de vineri cu Netanyahu.

„Ce- o fi cautat Vasilica Viorica in Israel? S- o fi dus la shoping? O fi confundat avionul de Brusselles cu avionul de Tel Aviv? O fi fost trimisa de Liviu pe post de postas? O fi crezut ca trebuie sa il intampine pe noul ambasador chiar in Israel? O fi uitat ca s-a amanat din nou sedinta comuna de guvern? S- o fi dus sa vada cum s-a ajuns la alegeri anticipate in Israel sa nu cumva sa o pateasca si ea? Nimeni din Romania nu stie, Sunt convins ca nici macar ea”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Pe 17 mai 2017, presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plangere la Parchetul General impotriva Vioricai Dancila si a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infractiuni, printre care si inalta tradare, in legatura cu scandalul privind memorandumul referitor la mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. in luna septembrie, DIICOT a anuntat clasarea cauzei care o viza pe Viorica Dancila si in care erau cercetate infractiuni de inalta tradare, pe motiv ca fapta nu exista.